23 november 2016

Bewonersavond Ronde Hoep op 7 december

Op woensdag 7 december 2016 is er een bewonersavond over de calamiteitenberging Ronde Hoep. Onlangs heeft het waterschap een eerste besluit genomen over hoe de polder in te richten als calamiteitenberging. Wij willen u hierover graag goed informeren. Daarom nodigen wij u uit voor een bewonersavond in Ouderkerk aan de Amstel.

Wij begrijpen goed dat de inzet van de Ronde Hoep als calamiteitenberging een grote impact op u kan hebben. Ook al is de kans op inzet van de polder kleiner dan eens per 100 jaar. Daarom willen wij u het besluit uitgebreid toelichten.

Datum: woensdag 7 december 2016

Tijdstip: van 20.00 uur tot 22.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.

Locatie: Brasserie Paardenburg, Amstelzijde 55, 1184 TZ, Ouderkerk aan de Amstel

Meld u alstublieft vooraf aan via e-mail: ronde.hoep@waternet.nl.

Programma

  • Opening van de avond door Dagelijks Bestuurder Pieter Kruiswijk van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht
  • Toelichting op startnotitie met keuze van bestuur, door projectleider Bart van Eck van Waternet
  • Verdere doorkijk van plan- en besluitvormingsproces met inspraakprocedure
  • Vragen en antwoorden

Projectplan en inspraak

De volgende stap is het opstellen van het projectplan. Hierin werken we de voorkeursvariant voor de inrichting van de polder verder uit.

Dit plan heeft een officiƫle inspraakprocedure waarbij u uw zienswijze kunt indienen. Wij leggen u tijdens de bewonersavond alvast uit hoe u dit later in het traject van besluitvorming kunt doen. En wanneer het juiste moment hiervoor is.

Kijk voor meer informatie ook op www.waternet.nl/rondehoep.

Vragen?

Wij begrijpen dat u ongerust bent. Wat is de schade die de wateroverlast mogelijk kan veroorzaken als we de polder inzetten? We snappen dat u vragen heeft over het besluit en de schaderegelingen.

Daarom krijgt u deze avond alle gelegenheid om uw vragen te stellen. Niet alleen aan de het bestuur van het waterschap maar ook aan de projectleider van Waternet. Ook de wethouder van de gemeente Ouder-Amstel is erbij: mevrouw van Weele. Zij beantwoordt uw vragen over het bestemmingsplan.

Kunt u niet op de avond aanwezig zijn, maar heeft u wel vragen over het besluit? Stuur dan een e-mail naar ronde.hoep@waternet.nl.

Of bel met de projectleider Bart van Eck via T: 06 24 52 94 57.