10 augustus 2017

VaarWater wint Red Dot Award 2017!

We zijn trots: onze nieuwe VaarWater app heeft de Red Dot Award voor Communication Design gewonnen! VaarWater is dé app voor het varen in Amsterdam. De nieuwste versie van de app is een resultaat van goede samenwerking tussen ontwikkelaar Uselab en Waternet als opdrachtgever.

Ontwikkelaar Uselab heeft in opdracht van Waternet een volledig nieuwe app gemaakt. De app heeft een bijzonder gebruiksvriendelijk ontwerp. Het was nog nooit zo makkelijk om je weg te vinden door de grachten van Amsterdam! De jury van Red Dot heeft dit gemak nu beoordeeld met een ‘Best of the Best’ prijs in de categorie Apps.

Gebruiker staat centraal

Uit eerder onderzoek bleek al: de gemiddelde bootgebruiker is iemand die vaak op het laatste moment besluit om te gaan varen. En die tijdens het varen meestal een spontane route kiest. Tijdens het varen zijn mensen geïnteresseerd in praktische zaken als afmeerplekken, toiletten en bruggen en sluizen. Ook willen zij graag weten welke bezienswaardigheden er allemaal zijn. En waar ze een hapje kunnen eten of kunnen zwemmen.

 

De nieuwe VaarWater stelt de gebruiker op het water centraal, letterlijk als middelpunt. Daardoor wordt de app veel makkelijker om te gebruiken. Gebruikers zien niet alles, maar alleen wat op dat moment voor hen belangrijk is. Dus laat de app niet zien wat voor weer het nu is, maar wel wanneer het weer om gaat slaan. Daarvoor is samengewerkt met Buienradar.nl. De drukte op de vaarwegen is ook zichtbaar door een samenwerking met TNO. En bovendien waarschuwt de app de gebruiker wanneer zij te hard of tegen het verkeer in varen.

Over de Red Dot Award voor Communication Design

De Red Dot Award is een prestigieuze prijs voor ontwerpers. Het is één van de meest begeerde prijzen voor ontwerpers en geldt vooral voor electronica- en softwarebedrijven als pronkstuk. Ieder jaar vallen meerdere inzendingen in de prijzen, maar alleen de meest bijzondere prestaties worden beloond met de ‘Best of the Best’ onderscheiding.

Blog

De ontwikkeling van de nieuwe VaarWater app beschrijven in ons blog.

Lees het blog: Nieuwe VaarWater app zet gebruiker centraal

Meer weten?