28 juni 2017

Test zelf het water in Amsterdam

Hoe ruikt het water in de gracht vandaag? En is het water uit de vijver in het Vondelpark schoon genoeg om te drinken? In juli en augustus krijgen Amsterdammers de kans om dat zelf te onderzoeken. We zoeken 500 deelnemers voor Het Schone Waterexperiment. Doe mee!


Met deze Waterbox kunt u zelf de kwaliteit van het water meten

Als u meedoet krijgt u van ons een koffer, de Waterbox. Hierin zitten alle instrumenten die u nodig hebt om metingen en onderzoekjes te doen. Dat kan elke week op dezelfde plek. Of steeds ergens anders in de stad. Erg leuk om te doen. U leert ook nog eens veel over hoe schoon het water is. Het experiment loopt van 5 juli tot en met 8 september. U mag de Waterbox na afloop natuurlijk houden!

Waarom doen we dit?

Het water in de grachten, sloten, vijvers en vaarten van Amsterdam is veel schoner dan vroeger. Maar bij warm weer kan de kwaliteit van het water tijdelijk minder goed zijn. Er kunnen dan bijvoorbeeld meer algen in het water zitten. En bij hevige regenbuien kunnen riolen overstromen en zo het water vervuilen.

Met dit experiment krijgen we informatie over heel veel plekken, op veel verschillende tijdstippen. Met al deze gegevens krijgen we een veel beter inzicht in de kwaliteit van ons water.

Meld u aan

Het Schone Waterexperiment is een project van Deltares, Wageningen University & Research, KWR, AMS Institute, kunstenaar Pavèl van Houten, Waternet en Waterschap Amstel, Gooi en Vecht.