22 april 2020

Nepmail Waternet in omloop

Wij krijgen op dit moment veel meldingen over valse e-mails uit naam van Waternet. Deze e-mails zijn nep, en niet door Waternet verzonden. Hebt u zo’n phishing e-mail ontvangen? Maak geen geld over en klik niet op links in de e-mail.

In de valse e-mail wordt u gevraagd binnen 2 dagen of vóór 24-04-2020 een bedrag van 84,64 euro over te maken naar een Duits bankrekeningnummer (beginnend met DE). Maak geen geld over. Dit rekeningnummer is niet van Waternet. Criminelen proberen zo geld van u stelen. Bekijk de rekeningnummers van Waternet.

U hoeft ons niet te bellen, we zijn op de hoogte.

Hoe herkent u valse e-mails?

  • De afzender van de laatste nepmail is a.devisser@waternet-nl.nl. Echte mails van Waternet verzenden wij vanaf @waternet.nl.
  • In veel gevallen beginnen de e-mails met een verzonnen aanslagnummer, dagtekening en incassantnummer. Dat laatste woord gebruiken wij nooit.
  • Bovenaan de e-mail staat het oude logo van Waternet. Het juiste logo van Waternet staat linksboven op deze website.
  • Er kunnen nog andere valse e-mails in de omloop zijn. Lees hier tips om phishing e-mails te herkennen

 

 

 Dit zijn 2 varianten van de valse e-mails die verstuurd zijn. Klik op de foto voor een grotere versie.

Valse e-mail gekregen?

Hebt u een valse e-mail gekregen? Verwijder hem dan uit uw mailbox. Of markeer de mail als spam in uw mailprogramma. U hoeft ons niet te bellen, we zijn op de hoogte.

Hebt u geld overgemaakt? Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank. Waternet kan u helaas niet helpen uw geld terug te krijgen. Doe zo snel mogelijk aangifte bij de politie.

Meer weten?

Lees meer informatie over phishing mails