Loenderveense plas

Bezoek het prachtige natuurgebied Loenderveense plas. Hieruit haalt Waternet drinkwater voor de bewoners van Amsterdam en het Gooi.

Hebt u in Amsterdam weleens een putdeksel gezien met het woord ‘Vecht’ erop? Dat kan! Een derde van het Amsterdamse drinkwater komt namelijk uit de Waterleidingplas. Dat is een deel van de Loenderveense plas, bij Loenen aan de Vecht. De rest van het drinkwater komt uit de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Een uniek stuk natuur

De Loenderveense plas is een uniek stuk oer-Hollandse natuur. Een ideale broedplek voor bijzondere watervogels. Denk bijvoorbeeld aan de purperreiger, zwarte stern en de krooneend. En er zijn zelfs ijsvogels gezien!

Ga mee op pad

U mag niet zonder gids het gebied in, maar de boswachters nemen u graag mee. Zo kunt u dit schitterende gebied toch ontdekken. Wilt u mee? Meld u dan hieronder aan!

Zaterdag 4 maart 11.00 uur - Vogelexcursie met de boswachter

Op de Loenderveense Plas zijn veel bijzondere wintergasten te zien, zoals het nonnetje, de brilduiker en de krooneend. We wandelen langs de plas om deze watervogels te spotten. Vergeet uw verrekijker niet. Wij zorgen voor een paar goede telescopen. Een gids van de Vogelwerkgroep Gooi en omstreken help u de verschillende vogels te herkennen.

Toegang: gratis

Aanmelden excursie

Informatie bezoekers

Waternet
Bloklaan 5
1231 AZ Loosdrecht
Meer informatie: 020-6087595

Graag een kwartier voor de start aanwezig zijn.