Kraanwaterdag 2021

Op woensdag 22 september 2021 is het kraanwaterdag. Kinderen van groep 1 t/m 8 kunnen deze dag via een gratis lespakket alles leren over water. Dit jaar staat de kraanwaterdag helemaal in het teken van kraanwater als gezond drankje tegen de dorst. Wij nodigen alle scholen en bso’s uit om mee te doen en op deze dag extra aandacht te besteden aan kraanwater. Er zijn ook leuke prijzen te winnen.

Kraanwater is een gezond drankje tegen de dorst. We hebben elke dag 1,5 liter water nodig. Dat zijn ongeveer 8 glazen. En als je sport heb je nog meer water nodig. En dat water komt gewoon uit de kraan. De kwaliteit van het drinkwater is nergens zo hoog als in Nederland. Om dit te laten weten aan kinderen organiseren alle drinkwaterbedrijven in Nederland de Nationale Kraanwaterdag.

Lees meer over kraanwaterdag

Leuke les over kraanwater

Doe mee en krijg gratis leuk lesmateriaal opgestuurd voor uw school of bso. Door korte en leuke activiteiten te doen leren de kinderen van alles over water als gezond drankje.

Vraag gratis lespakket aan

Win een gastles of watertappunt voor op school

Nóg leuker is een gastles winnen van een echte waterprofessor van Waternet. Onder alle scholen die zich aanmelden verloten wij 1 gastles. Ook kun je als school een watertappunt winnen. Handig om de flesjes te vullen op school! Of een leuke bidon, die kun je namelijk ook winnen.