Inhalen achterstanden waterschapsbelasting

Waternet stuurt de aanslagen waterschapsbelasting later dan normaal. Dat komt doordat we zijn overgestapt op een nieuw systeem. Dat heeft voor vertraging gezorgd bij het versturen van de aanslagen.

In 2021 heeft Waternet het computersysteem voor de waterschapsbelasting vernieuwd. De vernieuwing van dat systeem heeft helaas veel vertraging opgelopen, waardoor de aanslagen voor de jaren 2021 en 2022 niet op tijd gemaakt konden worden. Daardoor is er ook een achterstand in het versturen van de aanslagen en het innen van de waterschapsbelasting. De aanslagen voor het jaar 2023 lopen hierdoor ook vertraging op.

Waarom duurt het zo lang?

De overstap naar het nieuwe computersysteem bleek meer tijd te kosten dan verwacht. Dat kwam onder meer omdat het project ingewikkelder bleek te zijn dan gedacht. Daardoor hebben we de aanslagen voor 2021, 2022 en 2023 niet op tijd kunnen versturen.

Welke stappen zetten we nu?

Samen met de leverancier werkt Waternet hard om het nieuwe systeem af te maken. Sinds januari 2023 verstuurt Waternet namens Waterschap Amstel, Gooi en Vecht aanslagen met het nieuwe systeem. De meeste inwoners hebben hun aanslag voor het jaar 2021 ondertussen ontvangen.

Achterstand geleidelijk inhalen

We zijn nu de opgelopen achterstand aan het inhalen. De rest van de aanslagen versturen we zo snel als het kan. We verwachten dat Waternet eind 2026 bij is met het versturen van de aanslagen. 

Hebt u nog vragen?

Bellen

Onze klantenservice is vandaag open tot 17.00 uur.

U wordt binnen 10 minuten geholpen

Social media

Stel uw vraag via Facebook of Twitter. We antwoorden binnen 1 werkdag.

Facebook (U verlaat deze site) Twitter (U verlaat deze site)
Reactie binnen 1 werkdag

E-mail beschikbaar na 20.00 uur

Na 20.00 uur staat onze digitale assistent voor u klaar. U kunt dan een e-mail sturen. Wilt u sneller geholpen worden? Bel dan met ons.

Reactie binnen 5 werkdagen