Vul uw postcode in en de informatie past zich aan op de diensten die u van Waternet afneemt (drinkwater en/of waterschapsbelasting). Wel zo makkelijk!

Vul hier uw postcode in

Vul hier uw postcode in

Postcodefilter weer uitschakelen? Klik dan op 'verwijder postcodefilter'.

Over Waternet

Sfeerbeeld: kinderen spelen aan het water

HET DRAAIT OM WATER: STILSTAAND, ZOET,
BRAK, VIES, SCHOON, KOUD, WARM...

Water en wij

Water is overal om ons heen. Of het nu gaat om wonen, werken of recreëren. Of om gezondheid, voedsel, energie en transport. Al dat water vormt een kringloop: de watercyclus.

Waternet is het enige waterbedrijf in Nederland dat zich richt op de hele cyclus. We zuiveren afvalwater, maken drinkwater en houden het oppervlaktewater op peil en schoon. Dit doen we in opdracht van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en de gemeente Amsterdam.

Meer informatie:

Onze kijk op water

Wereld Waternet

Highlight Wereld Waternet dec 2013

De afgelopen jaren hebben meer dan 600 miljoen mensen toegang gekregen tot schoon drinkwater. Maar wereldwijd 800 miljoen mensen nog niet. En 2,6 miljard mensen hebben geen fatsoenlijke sanitaire voorzieningen. Wereld Waternet werkt met lokale organisaties aan structurele oplossingen.

Ga naar www.wereldwaternet.nl

Waternet op school

Highlight educatie

Waternet biedt basisscholen in de omgeving 'waterlessen' aan. Onze gastdocenten laten kinderen graag zien wat Waternet doet. Maar ze leren hen ook bewuster omgaan met water en de natuur. Tijdens een waterles maken ze op een speelse manier kennis met de veelzijdigheid van water.

Meer over onze waterlessen