Aansluitstuk of waterwagen huren

Hebt u tijdelijk drinkwater nodig? Bijvoorbeeld voor een kermis of circus? Of omdat u gaat bouwen of slopen? Dan kunt u een aansluitstuk of waterwagen huren.

Een aansluitstuk is een pijp of opzetstuk voor op een brandkraan. Een waterwagen is een mobiele opslag voor drinkwater. Er gaat 450 liter per dag in.

Vraag tijdelijk drinkwater op tijd aan

Gebruik het formulier onderaan deze pagina om het aansluitstuk of de waterwagen aan te vragen. Waternet beoordeelt uw aanvraag en neemt daarna binnen 2 werkdagen contact met u op. Het kan daarna tot 5 werkdagen duren om het aansluitstuk of de waterwagen te leveren. Verstuur uw aanvraag voor een aansluitstuk of waterwagen dus op tijd!

Wat moet u weten?

Openbare tappunten

Er zijn openbare tappunten die u kunt gebruiken. Dit betekent dat u niet altijd een aansluitstuk of waterwagen hoeft te huren. Als wij uw aanvraag hebben ontvangen, geven wij u advies hierover.

Kosten

Huurkosten aansluitstuk en waterwagen
DrinkwatervoorzieningHoeveelheid waterEuro's per dag
Aansluitstuk 2,5 m3  €200
Aansluitstuk 20 m3  €355
Waterwagen  450 liter  €100

Bediening

De medewerkers van Waternet plaatsen en verwijderen de aansluitstukken en waterwagens. U bedient de watervoorziening dus zelf. We plaatsen de aansluitstukken en waterwagens tussen 7.30 en 19.00 uur. 

Vriest het?

Vriest het buiten? Dan bestaat er een grote kans dat het aansluitstuk bevriest of niet goed werkt. Daarom verhuren we dan geen aansluitstukken.

Gebruik van andere tijdelijke watervoorzieningen

Op ons waterleidingnet mag u alleen tijdelijke aansluitingen van Waternet gebruiken. Zo kunnen we de kwaliteit van het drinkwater garanderen. Andere tijdelijke oplossingen zijn niet toegestaan.

Aansluitstuk of waterwagen aanvragen

Het formulier is niet correct ingevuld.