Kosten zonder watermeter

Hebt u geen watermeter? Dan betaalt u een vast bedrag voor uw drinkwater. We gebruiken ‘eenheden’ om uit te rekenen hoeveel u voor uw water betaalt.

Hebt u een grote woning met veel grote kamers? Of een ligbad of een grote tuin? Dan hebt u meer eenheden en betaalt u meer. Hebt u een kleinere woning zonder tuin? Dan hebt u minder eenheden en betaalt u minder. Op uw rekening voor drinkwater staat hoeveel eenheden uw woning heeft.

Meer informatie over eenheden


Hoeveel betaal ik in 2017?

U betaalt voor het totaal aantal eenheden van uw woning. Voor elke eenheid betaalt u 38,06 euro per jaar. Daar bovenop komen belasting op leidingwater (bol) en 6% btw. Bekijk hieronder uw totale kosten per jaar. 

Kosten drinkwater 2017
EenhedenU betaalt in totaal per jaar
1 € 40,34
2 € 90,66
3 € 142,76
4 € 194,50
5 € 246,24
6 € 297,98
7 € 350,08
8 € 401,81
9 € 453,55

U hoeft nooit voor meer dan 9 eenheden te betalen. In 2017 betaalt u per eenheid iets minder dan in 2016.

Bekijk de drinkwaterkosten 2016.

 

Korting als u alleen woont

Hebt u geen watermeter en woonde u het hele jaar alleen? Dan krijgt u 16,7% korting. Dit is de alleenwonendenkorting. Krijgt u in het jaar een watermeter? Dan hebt u geen recht (meer) op alleenwonendenkorting.

CWV korting

In sommige gebouwen zit een centrale warmwatervoorziening (CWV). Een centrale warmwatervoorziening levert warm water voor verwarming en douche aan meerdere woningen in het gebouw. Woont u in een gebouw met een centrale warmwatervoorziening? Dan hoeft u mogelijk minder te betalen voor uw drinkwater. Dit staat dan als 'CWV korting' op uw rekening.

Hoe kan ik betalen?

U kunt via automatische incasso per maand of per 3 maanden betalen.

Lees meer over betalen

Vraag en antwoord over woning zonder watermeter

Uw drinkwaterrekening hangt af van het aantal eenheden in uw woning. Klopt het aantal eenheden op uw rekening niet? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Eenheden aanpassen via onze klantenservice

Als u geen watermeter hebt, schatten wij uw waterverbruik. Dit doen wij door te kijken naar het aantal eenheden van uw woning. Uw keuken is bijvoorbeeld zo’n eenheid.

Meer over eenheden

Als u zich niet heeft ingeschreven, schrijven wij u in op basis van de gegevens die bij ons bekend zijn.

Lees meer