Boot weggesleept?

Bent u uw boot kwijt? Misschien hebben wij hem weggesleept. We halen uw boot weg als hij op een plek ligt waar het niet mag. Of om onveilige situaties op de grachten te voorkomen. Ook als een boot geen geldig vignet heeft slepen wij hem weg.

Is uw boot weggesleept? Dan krijgt u de kans om uw boot op te halen. Anders verkopen we uw boot of doen we hem weg. Voor het ophalen betaalt u eerst de rekening. Die krijgt u na het maken van een afspraak.

Is uw boot gezonken? Op de pagina boot gezonken leest u wat er dan gebeurt.

Boot ophalen

Maak een afspraak om uw boot op te halen bij het botendepot. Dat is in de bewaarhaven, tegenover Danzigerkade 9 in Amsterdam.

Bel voor een afspraak met onze klantenservice op 0900-9394.

Kosten wegslepen en bewaren boot

Het wegslepen en bewaren van uw boot kost geld. Als de kosten voor het bewaren hoger worden dan de waarde van uw boot, verkopen of vernietigen we uw boot. Maak daarom snel een afspraak.

ActieKosten
Wegslepen boot € 460,-
Bewaren boot in bewaarhaven € 25,- per week
Niet verschijnen op afspraak ophalen boot € 100,-
Gezonken boot naar boven halen* € 735,-*
Begeleiden van transport met dienstvaartuig € 1.300,-
Bewaren van een woonboot in de bewaarhaven € 45,- per 24 uur
Schoonmaken van een verwaarloosd vaartuig Alle schoonmaakkosten

* Soms zijn boten zo groot of zwaar dat wij ze niet zelf naar boven kunnen halen. We huren dan een bedrijf in. Deze kosten moet u dan betalen.

Betalen alleen via iDEAL

Let op: u betaalt de wegsleep- en bewaarkosten niet bij het botendepot. Als u een afspraak maakt om uw boot op te halen, krijgt u een e-mail. In deze mail staat een link. Hiermee kunt u via iDEAL betalen.

Bezwaar maken

Denkt u dat wij uw boot zonder juiste reden hebben weggehaald? Dan kunt u bezwaar maken bij de gemeente Amsterdam. Doe dit binnen 6 weken nadat wij ons besluit hebben vastgemaakt aan uw boot.

Let op: bezwaar maken heeft geen invloed op het bewaren van uw boot. Als u uw boot niet op tijd ophaalt, verkopen of vernietigen we de boot. Maak voor het ophalen van uw boot een afspraak via onze klantenservice.

Stuur uw bezwaar naar:

Burgemeester en wethouders Amsterdam
Postbus 202
1000 AE Amsterdam

Voor bezwaar maken geldt een aantal voorwaarden. Kijk hiervoor en voor meer informatie op de website van de gemeente Amsterdam.

Waar is het botendepot?

Het botendepot is in de bewaarhaven, tegenover Danzigerkade 9 in Amsterdam.