Meerdere aanslagen ontvangen

Hebt u tegelijk meerdere rekeningen gekregen? Of heel kort na elkaar? Dat kan als het gaat om aanslagen waterschapsbelasting uit 2015, 2016 en 2017.

Bekijk uw rekeningen online

In uw persoonlijke overzicht ziet u precies welke aanslagen u hebt ontvangen. Ook ziet u daar welke aanslagen u al betaald hebt.

Rekeningen bekijken

Ik kan de aanslagen niet in 1 keer betalen

Kunt u de aanslagen niet in 1 keer betalen? Dan kunt u ze in 8 gelijke termijnen betalen. U betaalt dan 8 keer een achtste deel van het jaarbedrag.

  • Ga naar Mijn Waternet en log in met uw DigiD
  • Kies bij ‘betaalwijze’ voor automatische incasso met 8 termijnen
  • We schrijven het termijnbedragen steeds op of rond de 28e dag van de maand van uw bankrekening af.

Ga naar Mijn Waternet

Meerdere bedragen van uw rekening afgeschreven?

Wij tellen de termijnbedragen van verschillende jaren niet bij elkaar op. Daarom kan het dat wij meerdere bedragen van uw rekening afschrijven. Eén bedrag voor elk jaar.

Waarom ontvang ik aanslagen over eerdere jaren?

Als wij uw aanslag waterschapsbelasting versturen, willen wij zeker weten dat deze helemaal klopt. Bij een aantal aanslagen waren we hier de afgelopen jaren niet zeker van. Daarom verstuurden wij deze later. Natuurlijk proberen wij uw aanslag elk jaar in dezelfde periode te versturen. Toch kan het dat u aanslagen tot 3 jaar oud ontvangt.

Waarom krijg ik mijn aanslag met vertraging?

Voor het maken en verzenden van aanslagen gebruiken we gegevens uit de Basisregistratie Personen en het Kadaster. De afgelopen jaren wisten wij niet zeker of deze gegevens juist verwerkt zijn. Wij deden hier onderzoek naar en voerden verbeteringen uit. Daarom ontvangt u deze aanslag(en) nu pas. Wij beseffen dat dit voor u heel vervelend is. Daarom bieden wij u hiervoor onze excuses aan.