Vul uw postcode in en de informatie past zich aan op de diensten die u van Waternet afneemt (drinkwater en/of waterschapsbelasting). Wel zo makkelijk!

Vul hier uw postcode in

Vul hier uw postcode in

Postcodefilter weer uitschakelen? Klik dan op 'verwijder postcodefilter'.

Meldingen en storingen

Hebt u geen water, is een put overstroomd, loopt er water bij uw huis naar binnen of ziet u problemen bij een dijk? Bel 0900 93 94  (gebruikelijk tarief). Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar voor storingen.

Meer weten? Klik op een button. 

Actuele storingen

 • Wat te doen bij wateroverlast

  30mei

  Het KNMI voorspelt maandag 30 mei dat er noodweer op komst is, en geeft code oranje af. Het is nu nog niet exact aan te geven of dit leidt tot extreme neerslag in Amsterdam maar er is een kleine kans dat dit wel gebeurt. Bij een extreme regenbui kan het riool niet al het regenwater afvoeren en komen straten blank te staan. Hierdoor ontstaat wateroverlast en in sommige gevallen ook waterschade.

   

  Hoe kun je je hierop voorbereiden?

  U kunt het volgende doen om schade aan uw woning te voorkomen:

  1. Voorkom kortsluiting, zet de hoofdschakelaar in de meterkast uit.
  2. Bescherm je huis tegen het water, probeer tijdelijk een drempel te verhogen bijvoorbeeld met een zandzak.
  3. Zorg ervoor dat je waardevolle spullen, zoals fotoalbums, laptops, sieraden en schilderijen hoog legt.
  4. Maak foto's van waterschade in en om je huis voor de verzekering.

   

  Putdeksels

  Als u weet dat in uw straat ooit een putdeksel omhoog is gekomen of u ziet het tijdens een hoosbui gebeuren, of u ziet dat een kolk verstopt zit, verwijder dit dan zelf of meld dit dan bij Waternet via 0900 93 94. Dan kunnen zij vooraf nog maatregelen nemen.

   

  Rioolstelsel

  Waternet is in Amsterdam verantwoordelijk voor het goed functioneren van het rioolstelsel zodat het regenwater snel wordt afgevoerd. Maar zelfs met een goed werkend rioolstelsel kan het goed mis gaan omdat het huidige stelsel niet is gebouwd op de hoeveelheid water van een extreme hoosbui. Wilt u meer weten over de werking van het riool, kijk dan op onze website .

  Laten we hopen dat de neerslag in Amsterdam de komende uren mee zal vallen.