Waarom schrijft Waternet elke maand 2 bedragen af van mijn bankrekening?

Soms schrijven we in 1 maand 2 keer geld van uw rekening af. Vaak is 1 bedrag voor uw drinkwater. En 1 bedrag voor de waterschapsbelasting. Ook betaalt u misschien voor 2 jaren tegelijk waterschapsbelasting. Lees verder om te weten waarvoor u betaalt.

Kijk op uw bankafschrift

Op het afschrift van uw bank ziet u waar u voor betaalt:

2 bedragen per maand

Woont u in Amsterdam? Of in de buurt van Amsterdam? Dan betaalt u meestal drinkwater én waterschapsbelasting aan Waternet. Betaalt u uw rekeningen voor drinkwater en waterschapsbelasting per maand met automatische incasso? Dan schrijven we dus elke maand 2 keer geld af van uw rekening.

2 bedragen voor waterschapsbelasting

Voor waterschapsbelasting krijgt u elk jaar een aanslag. Op die aanslag staat hoeveel waterschapsbelasting u voor dat jaar moet betalen. U kunt het bedrag in 1 keer betalen, of in 8 maandelijkse termijnen.

Mogelijk hebt u uw aanslag voor 2015 of 2016 pas gekregen in 2017. Betaalt u deze aanslag ook in termijnen? Dan kan het zijn dat u in 1 maand 2 bedragen voor waterschapsbelasting betaalt. Bijvoorbeeld 1 bedrag voor de aanslag voor 2017. En 1 bedrag voor een oudere aanslag voor 2015 of 2016.

Bekijk uw rekening op Mijn Waternet

Wilt u uw laatste rekening bekijken?

Ga dan naar Mijn Waternet