Project

Aanleg waterleiding Sluisbuurt - Kees Broekmanstraat

Wordt aan gewerkt

Waternet gaat vanaf 17 februari 2020 een drinkwaterleiding en een vuilwaterleiding aanleggen tussen de Kees Broekmanstraat en de toekomstige Sluisbuurt. Dit doen we zodat we in de toekomst drinkwater kunnen leveren naar- en vuil water kunnen afvoeren van de Sluisbuurt.

Wat gaan we doen?

We beginnen met het monteren van de verschillende onderdelen van de leidingen. Vervolgens trekken we de leiding door middel van een gestuurde boring onder de Zuiderzeeweg door en sluiten deze aan op de bestaande leidingen op de Kees Broekmanstraat. Ook trekken we nog een drinkwaterleiding onder de watergang tussen het fietspad op de IJburglaan en de Kees Broekmanstraat.

Planning

We starten maandag 17 februari met de werkzaamheden op de Kees Broekmanstraat. We verwachten dat we vrijdag 13 maart klaar zijn met de werkzaamheden.

Wat betekent dit voor u?

In verband met de werkzaamheden kunt u de parkeervakken aan de Kees Broekmanstraat tussen huisnummers 48 en 100 niet gebruiken. Deze parkeervakken zijn nodig om de leiding samen te stellen en onder de weg door te trekken. De wijk blijft bereikbaar voor verkeer.

Tijdens het intrekken van de gestuurde boring tussen de IJburglaan en de Kees Broekmanstraat is de Kees Broekmanstraat tijdelijk afgesloten voor verkeer (ook fietsers en voetgangers). Deze werkzaamheden duren 1 werkdag. Verkeer wordt omgeleid via de Nida Senffstraat, de omleidingsroute staat met borden aangegeven.

Hoewel de werkzaamheden altijd tot enige overlast leiden proberen we de overlast tijdens de werkzaamheden te beperken.