Project

Betere waterafvoer naar gemaal Zeeburg

Namens:

De afvoer van water vanuit Amsterdam naar gemaal Zeeburg is erg belangrijk voor de veiligheid van de stad en de omgeving. Waternet verbetert deze afvoer namens Waterschap Amstel, Gooi en Vecht.


Tegen de Spinozabrug aan ligt een speciale constructie waardoor het water gemakkelijker kan doorstromen

Een aantal bruggen in Amsterdam zijn aan de onderkant erg smal. Daardoor kan het water niet makkelijk doorstromen naar gemaal Zeeburg.

Als eerste is de oude spoorbrug aan de Oostenburgergracht verwijderd. Momenteel worden de Dageraadsbrug, de Dageraadskering en de Th.K. van Lohuizenlaan voorbereid. De Dageraadsbrug en de Dageraadskering worden nog in 2019 aangelegd en de werkzaamheden van de Th.K. van Lohuizenlaan starten begin 2020.

Wat gaan we doen?

We maken in het water een constructie tegen de brug aan (stroomafwaarts). Dit zal ervoor zorgen dat het water makkelijker langs de brug stroomt.

Wat merkt u ervan?

We werken vanaf het water. Daarom zal het verkeer dat de brug overgaat weinig last hebben van de werkzaamheden. Voor werkverkeer zal op de  locaties wel af en toe een weghelft moeten worden afgesloten. Een verkeersregelaar zorgt er dan voor dat het verkeer veilig door kan stromen. We sluiten de gracht niet af. De scheepvaart kan wel wat last hebben van de werkzaamheden. We werken alleen doordeweeks, van 's ochtends 06.00 uur tot 17.00 uur 's avonds. 

Planning

Vanaf eind november 2019 t/m eind december 2019 werken we aan de Dageraadsbrug en de Dageraadskering .
Vanaf medio januari 2020 wordt de Th.K. van Lohuizenlaangaan uitgevoerd.
Aannemer Gebr. Schouls BV uit Leiden voert beide werkzaamheden uit.

U kunt de projectplannen terugvinden op de website van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht, zie www agv.nl.