Maximale afmetingen schepen

Wilt u met uw schip varen over de doorgaande vaarwegen van de Amstelroute en Kostverlorenvaartroute? Of op een andere vaarweg op het Amsterdamse binnenwater? Dit mag als uw schip niet te groot is. De maximale afmetingen zijn wettelijk bepaald. Als u een groter schip hebt, moet u een vergunning aanvragen

Amstelroute

Is uw schip kleiner of gelijk aan 67 meter (lengte) x 7,20 meter (breedte) x 8 meter (hoogte) en 2,75 meter –NAP (diepte)? Dan mag u zonder vergunning varen over de Amstelroute.

Kostverlorenvaartroute

Is uw schip kleiner of gelijk aan 80 meter (lengte) x 9,50 meter (breedte) x 9 meter (hoogte) en 3 meter –NAP (diepte)? Dan mag u zonder vergunning varen over de Kostverlorenvaartroute.

Overige vaarwegen

Voor de overige vaarwegen staan de maximale toegestane afmetingen in de regeling doorvaartprofielen. Deze regeling vindt u op de pagina Beleid varen Amsterdamse grachten

  • De maximale afmeting van vaartuigen voor de vaarwegen in het AGV gebied vindt u hier.
  • De maximale afmeting van vaartuigen voor de vaarwegen in Amsterdam vindt u bij de doorvaartprofielen.

Groter schip? Vraag een vergunning aan

Is uw schip groter dan de maximale afmetingen? Dan hebt u een vergunning nodig. Vul het onderstaande formulier in en stuur het naar bijzondertransportvergunning@waternet.nl.