Strijd mee tegen vet in het riool

Bent u horecaondernemer in Amsterdam? Zorg dan voor onderhoud aan uw vetafscheider of vetput! Zo voorkomt u schade aan uw leidingen en het riool. Registreer hiervoor uw vetafscheider bij SwiftComply. Samen strijden we tegen vet in het riool!

Vet in het riool is een groot probleem in Amsterdam. Het klontert vast aan de rioolbuizen en wordt hard. Daarna is het vet moeilijk te verwijderen. Dit zorgt voor verstoppingen en flinke schade aan het riool. Met veel overlast tot gevolg.

Gelukkig kunt u als ondernemer meewerken aan een oplossing: gebruik een vetafscheider of vetput. Hierdoor komt er geen vet of olie in het riool terecht. Restaurants zijn verplicht om een vetafscheider te installeren.

Registreer uw vetafscheider en word vetstrijder

Uw vetafscheider heeft regelmatig onderhoud nodig om goed te werken. Hiervoor kunt u de vetafscheider registreren bij SwiftComply.

Dit gratis digitale platform geeft u als horecaondernemer inzicht in het onderhoud van uw vetafscheider. U krijgt dan een seintje wanneer het tijd is voor onderhoud. Zo voorkomt u verstoppingen én komt er minder vet in het riool terecht.

Registreer uw vetafscheider in 3 korte stappen:

Stap 1: Ga naar vetstrijder.nl of bel 020 893 2900.

Stap 2: Beantwoord vragen over:

  • type horecazaak
  • type vetafscheider
  • hoe vaak u onderhoud doet

Stap 3: Maak een eigen account en rond uw registratie af met uw e-mailadres.

Hoe werkt een vetafscheider?

Een vetafscheider of vetput scheidt vet en olie van het afwaswater uit de vaatwasser en afwasbak voordat het in het riool verdwijnt. De meeste horecazaken hebben er een in de keuken, in de kelder of buiten onder de grond.

Regelmatig onderhoud is belangrijk voor een goed werkende vetafscheider. Normaal gesproken moet u de vetput minstens 1 keer per maand controleren, legen en schoonmaken. De inspecteur van de gemeente Amsterdam let ook vooral op het onderhoud aan uw vetafscheider.

Over SwiftComply

SwiftComply is een gratis online hulpmiddel voor horecaondernemers. Waternet en Koninklijke Horeca Nederland steunen SwiftComply.

SwiftComply doet geen onderhoud aan uw vetafscheider. Met het systeem van SwiftComply kunt u alle gegevens over uw vetafscheider nauwkeurig invullen en bijhouden. Op die manier voldoet u aan alle Europese regels, vermijdt u verstoppingen en verkleint u de kans op controles in uw zaak. Tegelijk helpt u mee om de Amsterdamse riolen vetvrij te houden.