We gebruiken cookies zodat deze site goed werkt. Ook kunnen we met cookies advertenties tonen op andere websites. Klik op 'Ja' om alle cookies te accepteren. Meer weten of uw instellingen aanpassen? Ga naar privacy en cookies.

Direct naar content

Op welke diepte moet de mantelbuis liggen?

De mantelbuis moet op 800 mm onder het maaiveld of onder straatniveau liggen.

Zo wordt bevriezing van de leiding voorkomen. Daarnaast zijn er regels vanuit de gemeente over hoe diep nutsleidingen (denk aan leidingen voor gas, water of elektra) en kabels moet liggen.