Overlijden doorgeven

Is er iemand overleden? We wensen u sterkte met het verlies. Wilt u de levering van drinkwater stopzetten of tijdelijk laten doorgaan? Of wilt u het contract op uw naam zetten? Dat kan. Voor de waterschapsbelasting hoeft u niets door te geven.

Hoe geef ik een overlijden door?

U kunt bellen of chatten met onze klantenservice. We helpen u graag verder. U kunt ook snel en eenvoudig een online formulier invullen. Hieronder leest u meer over uw mogelijkheden. 

Weet u niet zeker of de overledene drinkwater van Waternet kreeg? Bel ons dan even. We kijken het graag voor u na.

 

Online doorgeven

Kreeg de overleden persoon drinkwater van Waternet? Dan hebt u 3 mogelijkheden:

Levering drinkwater opzeggen

Wilt u de levering van drinkwater stopzetten? Bijvoorbeeld omdat de woning is verkocht of de huur is opgezegd? Zeg dan het contract van de overledene op.

Levering opzeggen

Naam op contract aanpassen

Blijft u op hetzelfde adres wonen? Dan kunt u het contract van de overleden persoon overnemen. Wij zetten het contract dan op uw naam.

Naam op contract aanpassen

Levering drinkwater tijdelijk door laten gaan

Wilt u dat de levering van drinkwater op het adres van de overleden persoon tijdelijk doorgaat? Bijvoorbeeld omdat de woning nog niet verkocht of verhuurd is? Dat kan. We houden het contract dan tijdelijk aan. We sturen berichten en rekeningen naar uw adres. Dat noemen we het ‘erven adres’.

Levering tijdelijk door laten gaan

 

Waterschapsbelasting

Voor de waterschapsbelasting hoeft u niets door te geven. Wij ontvangen alle informatie van de gemeente, het Kadaster of de Kamer van Koophandel.

Wat gebeurt er met de aanslag waterschapsbelasting?

Dat hangt af van de situatie.

Woonde de overleden persoon alleen?

Dan komt de aanslag op naam van de erfgenamen. De aanslag wordt vaak ook verlaagd. Was de aanslag al helemaal betaald? Dan krijgen de erfgenamen het teveel betaalde bedrag terug.

Woonde de overleden persoon niet alleen?

Dan zetten wij de aanslag op naam van een overgebleven bewoner op het adres. Is er na het overlijden nog maar 1 overgebleven bewoner? Dan verlagen wij de aanslag. Was de aanslag al helemaal betaald? Dan krijgt de overgebleven bewoner het teveel betaalde bedrag terug.