Kosten drinkwater

Bekijk de prijzen voor uw drinkwater.

Hoeveel u betaalt voor uw water, hangt af van uw situatie.

  • Met een watermeter betaalt u voor het water dat u verbruikt. In 2023 is dat 1,03 euro per m³. Dat is 16 cent duurder dan in 2022. De vaste kosten stijgen met 26,64 euro naar 109,46 euro per jaar.
  • Zonder watermeter weten we niet hoeveel water u precies verbruikt. Daarom betaalt u voor het aantal eenheden van uw woning. In 2023 betaalt u per eenheid 23,43 euro. Dat is 78 cent meer dan in 2022. De vaste kosten stijgen met 26,07 euro naar 106,52 euro per jaar.

Dit zijn de bedragen voor kleinverbruikers. Dat zijn de meeste huishoudens en kleine bedrijven. 

Vraag en antwoord over kosten drinkwater

Uw waterverbruik staat op uw jaarafrekening. De jaarafrekening krijgt u na het doorgeven van uw meterstand. U vindt de jaarafrekening bij uw rekeningen op Mijn Waternet.

Lees meer

Als u geen watermeter hebt, gebruiken we eenheden om te berekenen wat u betaalt voor uw water. U kunt uw eenheden zelf berekenen. 

Eenheden berekenen

Drinkwater van Waternet kost in 2023 1,03 euro per kubieke meter (m³). 1 m³ is 1.000 liter. Daarnaast betaalt u vaste kosten, belasting op leidingwater en btw.

Bekijk alle kosten drinkwater

Eén keer per jaar vragen wij u de meterstand aan ons door te geven. Zo zien wij hoeveel water u dat jaar hebt verbruikt.

Jaarafrekening
Meer veelgestelde vragen over drinkwater