Waarom vraagt Waternet geld voor papieren rekeningen drinkwater?

Vanaf 1 januari 2019 betaalt u 1,50 euro voor elke papieren rekening drinkwater die wij versturen. U betaalt dit bedrag omdat het versturen van papieren rekeningen meer geld kost dan het versturen van rekeningen per e-mail. Ook is het slecht voor het milieu.

Papier is slecht voor het milieu

Waternet wil vanaf 2020 volledig klimaatneutraal werken. Dat betekent dat we met ons werk niet willen bijdragen aan klimaatverandering. Een papieren rekening kost inkt, papier en energie. Dat is slecht voor het milieu. Daarom sturen we graag zo min mogelijk papieren rekeningen.

Papier kost geld

Daarnaast kost het drukken en verzenden van papieren rekeningen ook meer geld. Wilt u toch een papieren rekening? Dat kan, maar dan betaalt u zelf deze kosten. Dat is ook eerlijker. Want alleen klanten die toch graag een papieren rekening willen, betalen ervoor.

Drinkwater blijft goedkoop

Uiteindelijk betekenen lagere kosten voor ons ook lagere kosten voor u. We besparen geld door minder papieren rekeningen te sturen. Dat ziet u terug in de kosten van uw drinkwater. Die kunnen daardoor lager blijven.

 

Liever geen extra kosten?

Dan zijn er 2 mogelijkheden.