Hoe herkent u een nepmail of nepsite?

We krijgen momenteel weer meldingen dat oplichters valse e-mails, sms'jes of brieven uit naam van Waternet versturen. Ook is het mogelijk dat ze een nepsite maken die lijkt op de site van Waternet. In deze e-mails of op deze sites vragen ze u om geld over te maken naar hun rekeningnummer. Dit noemen we phishing. Bekijk hoe u echte e-mails van Waternet en nepmails uit elkaar kunt houden.

Inhoud van deze pagina

Hoe herkent u een nepmail?

1. Controleer het rekeningnummer

Criminelen vragen vaak geld over te maken op een rekeningnummer dat niet van ons is. Bijvoorbeeld naar een buitenlands rekeningnummer. Waternet heeft een Nederlands rekeningnummer en begint altijd met NL.

Bekijk de rekeningnummers van Waternet

2. Kijk op Mijn Waternet  

Twijfelt u of een bericht echt van Waternet is? Kijk dan eerst op Mijn Waternet of de informatie in het bericht klopt. 

Inloggen bij Mijn Waternet 

Klopt het bericht maar vertrouwt u het niet? Neem dan telefonisch contact met ons op. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tot 17.00 uur op 0900 93 94 (normale belkosten).

3. Controleer de afzender

Eindigt het e-mailadres van de afzender NIET op @waternet.nl of @mail.waternet.nl? Dan komt het bericht ook niet van ons. Eindigt het e-mailadres WEL op waternet? Dan is de kans groot dat het een bericht van ons is. Maar dat hoeft niet. Oplichters kunnen door middel van 'spoofing' een afzenderadres gebruiken dat eindigt op @waternet.nl. Blijf dus goed opletten, ook als de afzender @waternet.nl of @mail.waternet.nl is.

4. Controleer de aanhef

Een brief of e-mail van Waternet begint meestal met de aanhef 'Beste meneer of mevrouw' gevolgd door uw achternaam. Of met uw voorletters en uw achternaam. Is de aanhef heel algemeen zoals 'Geachte heer/mevrouw' of 'Beste klant'? Pas dan op.

5. Controleer de tekst

In nepmails staat vaak een dringende reden om in actie te komen. Bijvoorbeeld dat als u de rekening niet snel betaalt er een incassobureau bij u langskomt. Soms wordt u gevraagd om persoonlijke gegevens terug te sturen. Waternet zal u nooit e-mailen, een brief sturen, sms'en of bellen om u te vragen naar uw inlogcodes of wachtwoorden.

6. Controleer de bijlage

Zit er een bestand als bijlage bij een e-mail voor een rekening of herinnering? Controleer dan of het een pdf-bestand is. Wij versturen onze documenten altijd als een pdf-bestand.

7. Controleer de vormgeving en het taalgebruik

Tegenwoordig staan valse mails niet altijd meer vol spel- en taalfouten. Ook de foto's en logo's die criminelen gebruiken zijn soms nauwelijks van echt te onderscheiden. Maar kijk hier toch kritisch naar. U kunt bijvoorbeeld de mogelijke nepmail naast een eerdere mail van ons leggen. Of bekijk ons logo rechtsboven op deze website.

Valse e-mail gekregen?

Hebt u een valse e-mail gekregen? Verwijder hem dan uit uw mailbox. Of markeer de mail als spam in uw mailprogramma.

Hebt u geld overgemaakt? Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank. Waternet kan u helaas niet helpen uw geld terug te krijgen. Doe zo snel mogelijk aangifte bij de politie.

Meld nepmails bij Waternet

Denkt u een nepmail namens ons ontvangen te hebben? Dit kunt u melden via onze social mediakanalen.

Nepsite

Het kan ook voorkomen dat criminelen een nepmail sturen die erg lijkt op onze echte e-mails. In de nepmail staat een link naar een site die erg lijkt op onze echte website. Op die nepsite wordt u gevraagd om direct met iDEAL te betalen. Betaal de rekening niet! Uw betaling komt op de rekening van criminelen te staan.

Hoe herkent u een nepsite?

  • In de adresbalk van uw browser ziet u dat de URL van de site niet begint met https://www.waternet.nl. Echte websites van Waternet beginnen altijd met https://www.waternet.nl.

Vragen?

Bellen

Onze klantenservice is gesloten. Wilt u een storing doorgeven? Dat kan 24 uur per dag.

Bel ons op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur. Onze digitale assistent is 24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen in de week.

0900 9394 normale belkosten
+31 889 39 4000 vanuit het buitenland

Social media

Stel uw vraag via Facebook of Twitter. We antwoorden binnen 1 werkdag.

Facebook Twitter
Reactie binnen 1 werkdag

Chat beschikbaar

Onze digitale assistent staat voor u klaar! Kan de assistent uw vraag niet beantwoorden? Dan kunt u ons altijd via de chat een e-mail sturen.

Direct antwoord