Amsterdam Rainproof wint WOW-prijs 2017

06 oktober 2017

Amsterdam Rainproof wint de prijs voor Beste Samenwerking van platform WOW. In totaal waren er 58 inzendingen.

Volgens de jury van platform WOW scoort Amsterdam Rainproof het best op alle punten:

  • De verschillende soorten samenwerkingspartners
  • Of het plan goed uit te voeren is en of het al goed werkt
  • Of het een nieuw idee is en goed voor het milieu

Tanja Klip is voorzitster van de Jury. Zij is dijkgraaf van Waterschap Vallei en Veluwe en zegt: “Amsterdam Rainproof staat dicht bij de inwoners van de stad. En het is ook makkelijk uit te rollen naar andere steden.”

Platform WOW

Platform WOW is het platform voor samenwerking tussen beheerders van wegen, vaarwegen en water bij de Nederlandse overheid. De belangrijkste activiteit van platform WOW is om kennis te delen en ervaringen uit te wisselen. De WOW-prijs voor Beste Samenwerking wordt om het jaar uitgereikt.

Amsterdam Rainproof

Amsterdam Rainproof heeft als doel om samen met partners uit het netwerk de stad regenbestendig te maken. Dit betekent dat regenwater goed wordt opgevangen. Dit voorkomt schade bij hevige buien. Het prijzengeld van de WOW-prijs 2017 wordt in het voorjaar gebruikt voor een tuinactie in de campagnemaand ‘Natuurlijk! De watervriendelijke tuin’. Samen met partners worden dan 10 tuinen rainproof gemaakt. 

Nieuws en tweets

Brugwachter Elles neemt je mee op de fietst om de bruggen te bedienen, zodat het verkeer veilig en vlot kan doorstromen. 💪🏻🚴🏻 Bekijk de video via de link. 👇 https://t.co/yNxoJDR4dj Wil jij ook werken bij Waternet? Check dan de vacatures op de website!

01 december 2022

Klanten Heemstede gaan meterstand per 2023 in juni doorgeven

Vanaf 2023 geven klanten in Heemstede hun meterstand in de maand juni aan ons door. In juni zijn de watermeters makkelijker af te lezen.

Lees meer

Door een storing in een rioolgemaal bij de Omval in Amsterdam Oost is er korte tijd rioolwater geloosd op het oppervlaktewater. Dit zorgt tijdelijk voor een verminderde waterkwaliteit op de Amstel. De storing is inmiddels verholpen. Meer informatie kijk 👇

30 november 2022

Tijdelijk verminderde waterkwaliteit op de Amstel

Door een storing in een rioolgemaal is er korte tijd rioolwater geloosd in de Amstel. Dit zorgt tijdelijk voor een verminderde waterkwaliteit.

Lees meer