06 oktober 2017

Amsterdam Rainproof wint WOW-prijs 2017

Amsterdam Rainproof wint de prijs voor Beste Samenwerking van platform WOW. In totaal waren er 58 inzendingen.

Volgens de jury van platform WOW scoort Amsterdam Rainproof het best op alle punten:

  • De verschillende soorten samenwerkingspartners
  • Of het plan goed uit te voeren is en of het al goed werkt
  • Of het een nieuw idee is en goed voor het milieu

Tanja Klip is voorzitster van de Jury. Zij is dijkgraaf van Waterschap Vallei en Veluwe en zegt: “Amsterdam Rainproof staat dicht bij de inwoners van de stad. En het is ook makkelijk uit te rollen naar andere steden.”

Platform WOW

Platform WOW is het platform voor samenwerking tussen beheerders van wegen, vaarwegen en water bij de Nederlandse overheid. De belangrijkste activiteit van platform WOW is om kennis te delen en ervaringen uit te wisselen. De WOW-prijs voor Beste Samenwerking wordt om het jaar uitgereikt.

Amsterdam Rainproof

Amsterdam Rainproof heeft als doel om samen met partners uit het netwerk de stad regenbestendig te maken. Dit betekent dat regenwater goed wordt opgevangen. Dit voorkomt schade bij hevige buien. Het prijzengeld van de WOW-prijs 2017 wordt in het voorjaar gebruikt voor een tuinactie in de campagnemaand ‘Natuurlijk! De watervriendelijke tuin’. Samen met partners worden dan 10 tuinen rainproof gemaakt. 

Nieuws en tweets

Deze update hadden jullie nog van ons tegoed🤗 De reiger loopt weer buiten na hulp van de dierenambulance @DierenAmsterdam 👏🏻 https://t.co/HYXHyku8aY

Met mooi weer heb je toch geen zin om thuis je administratie te doen? ☀️ Ga naar https://t.co/924UHLowyl en regel alles op je mobiel. ✅ Bekijk en betaal rekeningen ✅ Pas je contactvoorkeur aan ✅ Bekijk en wijzig gegevens ▶️ Verhuizing doorgeven ▶️ Meterstand doorgeven

14 augustus 2019

Kwaliteit drinkwater Amsterdam

Na een tweede test blijkt dat er niet langer poepbacteriën in het water zitten. U kunt uw kraanwater dus gewoon blijven drinken.

Lees meer
15 juli 2019

Andere regels voor boten tijdens Pride

Op 3 augustus 2019 is de jaarlijkse botenparade de Pride Amsterdam. Dit jaar moeten alle boten die langs de route liggen een speciaal vignet hebben.

Lees meer