06 oktober 2017

Amsterdam Rainproof wint WOW-prijs 2017

Amsterdam Rainproof wint de prijs voor Beste Samenwerking van platform WOW. In totaal waren er 58 inzendingen.

Volgens de jury van platform WOW scoort Amsterdam Rainproof het best op alle punten:

  • De verschillende soorten samenwerkingspartners
  • Of het plan goed uit te voeren is en of het al goed werkt
  • Of het een nieuw idee is en goed voor het milieu

Tanja Klip is voorzitster van de Jury. Zij is dijkgraaf van Waterschap Vallei en Veluwe en zegt: “Amsterdam Rainproof staat dicht bij de inwoners van de stad. En het is ook makkelijk uit te rollen naar andere steden.”

Platform WOW

Platform WOW is het platform voor samenwerking tussen beheerders van wegen, vaarwegen en water bij de Nederlandse overheid. De belangrijkste activiteit van platform WOW is om kennis te delen en ervaringen uit te wisselen. De WOW-prijs voor Beste Samenwerking wordt om het jaar uitgereikt.

Amsterdam Rainproof

Amsterdam Rainproof heeft als doel om samen met partners uit het netwerk de stad regenbestendig te maken. Dit betekent dat regenwater goed wordt opgevangen. Dit voorkomt schade bij hevige buien. Het prijzengeld van de WOW-prijs 2017 wordt in het voorjaar gebruikt voor een tuinactie in de campagnemaand ‘Natuurlijk! De watervriendelijke tuin’. Samen met partners worden dan 10 tuinen rainproof gemaakt. 

Nieuws en tweets

Hoera! Vandaag is het Nationale Kraanwaterdag💧10.000 kinderen in ons gebied krijgen vandaag les over de gezonde en sportieve dorstlesser die kraanwater is🏋️ De #Huizingaschool uit Amsterdam Nieuw-West heeft een binnentappunt en Waternet-bidons gewonnen! Gefeliciteerd!🥳

22 september 2021

Kraanwaterdag voor 10.000 Amsterdamse kinderen

Tijdens de Nationale Kraanwaterdag drinken 10.000 Amsterdamse schoolkinderen alleen kraanwater. Ook krijgen ze les over hoe gezond drinkwater is.

Lees meer

Bomen transpireren óók. Wij willen weten hoeveel precies, want als bomen veel transpireren, gebruiken ze meer #grondwater. Dit filmpje gaat over het #onderzoek dat we samen doen met de Universiteit Gent en Amsterdam.

11 augustus 2021

Riolering Amsterdam: plan tegen wateroverlast

Waternet en Gemeente Amsterdam werken aan een nieuw plan voor rioleringen. Zo kan de stad beter tegen regen. Bekijk het plan en denk mee!

Lees meer