112

Nieuwsberichten

18 januari 2018

Jacob van Lennep tentoonstelling in Stadsarchief

Tot 20 mei kunt u in het Stadsarchief kennismaken met Jacob van Lennep. Aan deze beroemde schrijver dankt Amsterdam zijn eerste drinkwaterleiding.

18 januari 2018

Storm: bruggen dicht, boten varen niet

Vanwege de storm varen onze baggerboten en afvalboten niet. Een aantal bruggen blijft gesloten voor vrachtverkeer, totdat de storm gaat liggen.

12 januari 2018

Nepbrief verstuurd aan klanten

Sinds donderdag 11 januari zijn er nepbrieven verstuurd aan klanten van Waternet. De brief lijkt verstuurd te zijn door incassobureau Cannock Chase.

23 december 2017

Plas en poep Valhalla festival wordt kunstmest

Plassen en poepen tijdens Valhalla festival in Amsterdam? Wij maken er kunstmest van! Een uniek project waarmee we kostbare stoffen opnieuw gebruiken.

21 december 2017

Oliebollen bakken? Gooi het vet niet in het riool!

Het is weer oliebollentijd! Bakt u ze gewoon lekker zelf? Lees hier wat u doet met het gebruikte oliebollenvet.

19 december 2017

Kosten waterschapsbelasting 2018 bekend

Met de waterschapsbelasting zorgen wij voor schoon en voldoende water en voor sterke dijken. Lees hoeveel u in 2018 gaat betalen.

18 december 2017

Buiksloterham maakt volgend jaar energie door naar de wc te gaan

Volgend jaar halen we grondstoffen uit plas en poep van de wijk Buiksloterham in Amsterdam. Bewoners krijgen toiletten die minder water verbruiken.

12 december 2017

Smeltende sneeuw? Grondwater kan stijgen

Nu er sneeuw ligt, kan het grondwater in Amsterdam de komende dagen stijgen. Als sneeuw smelt, zakt het namelijk langzaam de grond in.

11 december 2017

Is uw woning winterklaar?

In de winter kan de temperatuur van het leidingwater zakken tot rond het vriespunt. Leidingen kunnen dan bevriezen. Lees onze tips om dit voorkomen.