19 april 2022

Nieuw: Zuiver Water in NEMO Science Museum

Schoon drinkwater krijg je niet vanzelf. In de vernieuwde tentoonstelling Zuiver Water ontdekken bezoekers van NEMO Science Museum welke stappen er nodig zijn om in Amsterdam drinkwater uit de kraan te krijgen. Zuiver Water is vanaf zaterdag 23 april open voor publiek.

Zuiver Water NEMO waterzuivering Foto DigiDaan.jpg

Zuiver Water

In Zuiver Water doorlopen bezoekers op een speelse manier de verschillende stappen in het maken van drinkwater. “De tentoonstelling is al lang een van de populairste onderdelen van NEMO en was aan vernieuwingtoe. Zowel de vormgeving, inhoud, techniek als interactie zijn aangepast in een prachtige nieuwe ervaring voor bezoekers”, aldus Michiel Buchel, directeur NEMO Science Museum.

De tentoonstelling Zuiver Water is ontwikkeld met hulp van Waternet. Waternet is een partner van NEMO. Zuiver Water is onderdeel van de tentoonstelling Waterrijk en bevindt zich op de tweede verdieping van NEMO Science Museum. Op deze verdieping ontdekken bezoekers op speelse wijze de techniek die we iedere dag gebruiken. En hoe techniek de wereld om ons heen verandert.

Leren over water is leuk en belangrijk

“Omdat water overal om ons heen is, zou je bijna vergeten hoe bijzonder het is. We gebruiken water om te douchen, voor de wasmachine of bij het maken van eten en drinken. Leren over water is leuk en belangrijk. Wij zijn blij dat bezoekers van NEMO kunnen ontdekken hoe we in Amsterdam water uit de grond of uit rivieren kunnen zuiveren tot de beste dorstlesser: drinkwater uit de kraan”, aldus Annelore Roelofs, algemeen directeur van Waternet.

Zuiver Water NEMO kaartlezen Foto DigiDaan.jpg

Meivakantie: workshops met water als thema

In de meivakantie van 23 april t/m 8 mei 2022 is er in NEMO Science Museum extra aandacht voor het thema water. Naast de vernieuwde tentoonstelling Zuiver Water kunnen bezoekers in workshops zelf aan de slag met het drinkbaar maken van water. Bekijk het programma op nemosciencemuseum.nl/meivakantie.

Kraanwaterdag 2022

Op woensdag 28 september 2022 organiseren de Nederlandse drinkwaterbedrijven gezamenlijk Nationale Kraanwaterdag. Nergens ter wereld is de kwaliteit van het drinkwater zo hoog als in Nederland. Om kinderen hiervan bewust te maken, is er op basisscholen en bso’s aandacht voor kraanwater als gezonde en duurzame dorstlesser.