Financiën

Het afgelopen jaar hebben we meer geld uitgegeven dan dat er binnenkwam. Hoe lossen we dat op?  

geldzakenknipselnew.png

Wat is het probleem?

Het afgelopen jaar heeft Waternet meer geld uitgegeven dan dat er binnenkwam, zowel voor drinkwater als voor Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Dit is een serieus probleem en we doen ons best om dit op te lossen. We moeten de inkomsten verhogen en tegelijk binnen onze organisatie geld besparen. Dit betekent dat mensen meer gaan betalen en dat wij niet al onze plannen kunnen uitvoeren. Dat raakt ons allemaal. Hoe heeft dit kunnen gebeuren?

Minder inkomsten en stijgende kosten

In 2021 kregen we problemen met ons nieuwe computersysteem. Daardoor konden we de rekeningen voor drinkwater niet op tijd versturen. Hierdoor kregen we minder geld binnen dan verwacht.
Maar er is nog een reden waarom we geldproblemen hebben. De afgelopen jaren zijn onze tarieven voor drinkwater te laag geweest. Tegelijk zijn onze kosten en de inflatie flink gestegen en is ons werk door klimaatverandering steeds duurder geworden. Minder inkomsten en hogere kosten zorgen samen voor een tekort aan geld. We konden dit tekort een tijdje opvangen met geld uit onze eigen buffers, onze spaarrekening, maar die is nu leeg.

Hoe lossen we het op?

We nemen verschillende maatregelen om de problemen op te lossen. Ten eerste gaan we zorgen dat er meer geld binnenkomt en dat we minder geld uitgeven. Zo hebben we in de toekomst geen tekort meer. Ook gaan we zorgen dat we genoeg geld achter de hand hebben voor onverwachte zaken, zoals hogere prijzen (inflatie). Hierdoor kunnen we beter met financiële verrassingen omgaan.
Voor 2024 verwachten we een verhoging van de drinkwatertarieven, met hoeveel wordt begin december bekend. Gemiddeld genomen volgt de stijging de inflatie over het afgelopen jaar. Door naast deze tariefstijging ook kosten te besparen kunnen we ons werk komend jaar op verantwoorde wijze doen en onze buffers herstellen.

Wanneer is het opgelost?

We zijn het er allemaal over eens dat we geen geldtekort meer willen hebben, maar het is moeilijk te zeggen wanneer we dat punt bereiken. We verwachten de achterstand in het innen van drinkwaterfacturen in de loop van 2024 te hebben weggewerkt. Verder gaan we in kaart brengen wat het effect van klimaatverandering de komende jaren betekent voor onze kosten. Iedereen binnen Waternet doet er alles aan om het werk op een financieel verantwoorde manier te doen.

 

 

Hebt u nog vragen?

Bellen

Onze klantenservice is vandaag open tot 17.00 uur.

U wordt binnen 10 minuten geholpen

Social media

Stel uw vraag via Facebook of Twitter. We antwoorden binnen 1 werkdag.

Facebook (U verlaat deze site) Twitter (U verlaat deze site)
Reactie binnen 1 werkdag

E-mail beschikbaar na 20.00 uur

Na 20.00 uur staat onze digitale assistent voor u klaar. U kunt dan een e-mail sturen. Wilt u sneller geholpen worden? Bel dan met ons.

Reactie binnen 5 werkdagen