Watertappunt aanvragen

Wilt u graag een tappunt voor drinkwater? In uw gebouw, op uw terrein of in de buurt ervan? Hier leest u hoe u het regelt.

 

Tappunt buiten

U kunt alleen een buitentappunt voor uw terrein aanvragen als het 24 uur per dag toegankelijk is. We stellen deze eis omdat Waternet altijd bij het tappunt moeten kunnen als onderhoud nodig is.

Aanvragen tappunt

Net zoals andere aansluitingen vraagt u het tappunt aan via mijnaansluiting.nl. Geef duidelijk aan dat het om een buitentappunt gaat. En welk soort tappunt u graag zou willen: een fonteintje of een tappunt met drukknop. Na uw aanvraag neemt Waternet contact met u op om uw aanvraag te bespreken.

 

Tappunten voor binnen

We plaatsen al jaren tappunten buiten in parken en op pleinen in Amsterdam. Nieuw is dat we nu ook binnentappunten voor kraanwater leveren. Ze staan al in musea, theaters en andere openbare gebouwen. Elke bezoeker kan daar gratis kraanwater tappen.

Wilt u ook een binnentappunt?

U kunt een binnentappunt bij Waternet kopen. U moet het binnentappunt wel zelf laten plaatsen, op eigen kosten. Dat is dus anders als bij buitentappunten. Een binnentappunt kost 400 euro. Stuur ons een e-mail en vraag naar de mogelijkheden.

Neem contact op