Betalingsregeling aanvragen

Soms komt betalen niet goed uit. Of u kunt een rekening van Waternet niet in 1 keer betalen. We helpen u dan graag verder.

U kunt een betalingsregeling aanvragen voor 2 soorten rekeningen:

  • Rekening drinkwater
  • Aanslag waterschapsbelasting

Voor iedere rekening vraagt u apart een betalingsregeling aan. U leest hieronder hoe u dit doet.

 

Betalingsregeling drinkwater

Wilt u een regeling voor de rekening voor uw drinkwater en betaalt u per automatische incasso? Dit kan alleen als u eerst het bedrag hebt teruggeboekt (gestorneerd) via uw bank. Neem daarna (na een paar dagen) contact op met onze medewerkers van de klantenservice of vul het formulier in. Betaalt u met iDEAL of maakt u zelf het bedrag over? Dan kunt u direct het formulier invullen.

De betalingsregeling werkt als volgt:

  • U betaalt de rekening via een automatische incasso. Ook als u eerst uw rekening met iDEAL betaalde of zelf het bedrag overmaakte.
  • 1 keer per maand schrijven wij een bedrag af van uw bankrekening.
  • U betaalt minimaal 30 euro per maand.
  • De regeling duurt maximaal 6 maanden.
  • U betaalt vanaf nu ook andere rekeningen voor drinkwater via automatische incasso. Ook als u eerst uw rekening met iDEAL betaalde of zelf het bedrag overmaakte.

Let op: hebt u een rekening gekregen van een incassobureau of deurwaarder? Dan kunt u geen regeling aanvragen bij Waternet. Neem contact op met het incassobureau of de deurwaarder.

Aanvraagformulier invullen

Vraag betalingsregeling drinkwater aan via de klantenservice

 

Betalingsregeling waterschapsbelasting

Kunt u uw aanslag waterschapsbelasting niet in één keer betalen? Dan hebt u verschillende mogelijkheden:

  1. Kies voor betalen in 8 termijnen. U kunt het bedrag dan in 8 delen betalen met een automatische incasso. U regelt dit via Mijn Waternet. Hiervoor logt u in met uw DigiD.
  2. Misschien hebt u recht op kwijtschelding. Dan hoeft u uw aanslag helemaal of gedeeltelijk niet te betalen.
  3. Hebt u kwijtschelding aangevraagd, maar niet gekregen? Of wilt u niet betalen met automatische incasso? Vraag dan een betalingsregeling aan. U maakt dan zelf het bedrag over in maximaal 6 delen.

Betalingsregeling waterschapsbelasting aanvragen