Rioolonderzoek

Op woensdag 18 november doen we onderzoek naar het riool in Driemond.

Waarom onderzoek van het riool?

Het riool aan de achterzijde van het Zandpad/ Burgemeester Bletzstraat heeft al lang geen onderhoud gehad en is lastig bereikbaar voor onderhoud. In 2018 is onderzoek gedaan op verschillende adressen aan het Zandpad en Burgemeester Bletzstraat, maar niet alle locaties zijn onderzocht. Voor het onderhoud van het riool in het Zandpad en de Burgemeester Bletzstraat weten we nu nog niet genoeg. Daarom gaat we het riool ter plaatse nog meer onderzoeken.

Wat gaan we doen?

In opdracht van Waternet gaan medewerkers van het bedrijf A. HAK het riool ter plaatse onderzoeken. Voor het onderzoek gebruiken zij camera’s waarmee zij in het riool kunnen kijken. Zij kunnen dit doen zonder dat zij daarvoor op uw grond (perceel) hoeven zijn.

Waar kijken we naar?

Tijdens het onderzoek van het riool kijken we naar:

-       Hoe het riool eruit ziet en wat voor onderhoud nodig is.
-       Waar het riool precies ligt en hoe we er goed bij zouden kunnen.
-       Of er gebouwen (zoals huizen, garages, schuren) op of vlakbij het riool staan.

Wanneer?

Medewerkers van Hak doen onderzoek op woensdag 18 november en als ze meer tijd nodig hebben ook op donderdag en vrijdag erna.

Meer weten?

Heeft u vragen over dit onderzoek? Neem contact op met Piet Rens. U kunt hem op werkdagen bereiken via 06-12595291 of prens@a-hak.nl.

Werkgroep riolering

Na het onderzoek plannen we in overleg met de Dorpsraad een bijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst bespreken we de resultaten met de werkgroep riolering. We gaan dan vooral in op de verschillende mogelijkheden waarop we het onderhoud kunnen uitvoeren. Bij de bijeenkomst betrekken in eerste instantie woningbouwvereniging Eigen Haard.