Aansluiten op waterleiding en riool

Hebt u een aansluiting op de waterleiding of het riool nodig? Of wilt u een watertappunt, waterwagen of aansluitstuk huren? We helpen u graag verder. U vindt hier ook de voorwaarden en kosten.

Let op: Heeft uw nieuwe woning of bedrijfspand al een aansluiting op de waterleiding? Dan hoeft u zich alleen nog aan te melden als klant bij Waternet. Zie ook: Verhuizen naar een nieuwbouwwoning

 

Aansluiting waterleiding en riool

Vraag uw aansluitingen voor water en/of riool aan via Mijn Aansluiting. Via Mijn Aansluiting vraagt u in één keer verschillende aansluitingen aan. Zoals voor gas, elektriciteit, water en riool.

Aansluiting aanvragen via Mijn Aansluiting

 

Waterwagen of aansluitstuk huren

Hebt u tijdelijk drinkwater nodig? Bijvoorbeeld voor een evenement? Of omdat u gaat bouwen of slopen? Dan kunt u een waterwagen of aansluitstuk huren.

Waterwagen of aansluitstuk huren

 

Grote bouwprojecten

Bent u betrokken bij een groter bouwproject? En wilt u een aansluiting op de waterleiding en het riool aanvragen? Dan is het verstandig om dit eerst met Waternet te bespreken. Dit doet u in een voorbespreking.

Voorbespreking aanvragen

 

Watertappunt aanvragen

Altijd vers drinkwater in de buurt? U kunt een watertappunt aanvragen. Ook dat regelt u via Mijn Aansluiting. Tappunten voor binnen kunt u kopen bij Waternet.

Meer informatie over watertappunten

 

Kosten aansluiten waterleiding en riool

De kosten voor een aansluiting op de waterleiding en het riool vindt u in de Tariefbepalingen aanleg en beheer huisaansluitingen drink-en afvalwater.

 

Voorwaarden aansluitingen

Voor aansluitingen voor drinkwater en het riool gelden voorwaarden.

Drinkwater

Riool

Voor het aansluiten op het riool geldt het Aansluitvoorschrift rioolstelsel gemeente Amsterdam.