07 december 2017

Martien den Blanken benoemd tot voorzitter stichtingsbestuur Waternet

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam en het dagelijks bestuur van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht hebben de nieuwe voorzitter van het stichtingsbestuur van Waternet benoemd. De heer M.G.M. den Blanken (1951) is benoemd voor 4 jaar: van 1 januari 2018 tot 1 januari 2022.


Martien den Blanken (rechts) is de nieuwe voorzitter van het stichtingsbestuur.

Waternet is een stichting die werkt voor de gemeente Amsterdam en voor Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Het stichtingsbestuur houdt in de gaten of Waternet dit  werk goed doet. Het stichtingsbestuur neemt ook brede besluiten over zaken als personeel, organisatie, ICT, klantcontacten en facilitaire zaken. De voorzitter zorgt dat dat dit allemaal goed loopt.

De heer Den Blanken heeft veel kennis en ervaring in de watersector. Hij was van 2005 tot 2015 algemeen directeur van PWN. PWN levert drinkwater in Noord-Holland. Ook heeft hij ervaring als bestuurslid van allerlei organisaties. De heer Den Blanken neemt de voorzittershamer over van W. Faber. De heer Faber was de  afgelopen 13 jaar voorzitter van het stichtingsbestuur.

Meer informatie

Meer nieuws, tweets en blogs

Plastic leegharken en olie wegspuiten in het ochtendzonnetje bij de @Bubble_Barrier in het Westerdok, mooi opgeruimd mannen, rondje van de zaak!

Hoe ziet de werkdag eruit van werkvoorbereider Abdurrahman? Alles en iedereen slim ontwikkelen, plannen en organiseren zodat de productie onverstoord blijft en vandaag een hele hijs! Solliciteer op de functie van senior werkvoorbereider! https://t.co/VACO9VEKay #vacaturevrijdag

Hoe ervaren bewoners de bruggen en sluizen?

Waternet bedient in Amsterdam 60 bruggen en sluizen. Wat vinden bewoners van deze bediening? Bekijk de resultaten.

Lees meer

Co-creatie: een nieuwe jaarafrekening ontwerpen

Samen met klanten keken we naar hoe we onze jaarafrekening beter kunnen maken. Bekijk het onderzoek.

Lees meer