28 september 2017

Weg met plastic in ons water, help mee!

Help ons om plastic uit het water te halen! Want schoon water is veilig water. Van 18 tot en met 25 oktober is de Week van Ons Water. Doe mee met onze challenge en win kaartjes voor Artis!

Veel plastic blijft in hele kleine stukjes, microplastics, achter in ons water. Dat gebeurt in de zee maar ook in water bij ons in de buurt. Het waterschap haalt veel plastic uit het water maar niet alles. Dieren krijgen het binnen. En zo kan het ook in onze voeding terecht komen.

Samen met Artis vragen we aandacht voor dit probleem. We laten in het Aquarium van Artis zien wat plastic doet met het water in onze Amsterdamse grachten.

Challenge #5minutewatercleanup

Help ons aandacht te krijgen voor micro plastics in het water! Haal in 5 minuten zoveel mogelijk plastic uit het water bij u in de buurt. Maak er een foto van en zet hem onder het bericht op onze Facebook pagina.  Daarna gooit u het plastic in de juiste afvalbak . Zodat het plastic opnieuw gebruikt kan worden. U maakt kans op 2 van de 25 kaartjes voor Artis! Schoon water: wat er niet in komt hoeft er ook niet uit. 

Week van Ons Water

Werken aan water is nooit af. Elke dag werken we hard om ons land te beschermen tegen overstromingen en regen. En om te zorgen voor voldoende en schoon water. Tweemaal per jaar wordt de Week van Ons Water georganiseerd. U kunt dan in de buurt kijken waar wordt gewerkt aan ons water. En wat u zelf kunt doen om ons water schoon te houden en wateroverlast tegen te gaan.

Ontdek de Week van Ons Water in uw buurt