30 juli 2018

Varen tijdens Pride Amsterdam 2018

Zaterdag 4 augustus is het weer feest in de stad en in de grachten. Duizenden mensen staan op de kade of liggen met hun bootje in de grachten om naar de jaarlijkse Canal Parade te kijken. Komt u met uw boot naar Amsterdam? We geven graag meer informatie over de vaarroute, en waar u op moet letten op het water.

Vaarroute botenparade

Op zaterdag 4 augustus vaart de eerste boot van de parade om 12.30 uur het Oosterdok uit. Zo’n 80 boten varen via de Nieuwe Herengracht, Amstel en Prinsengracht naar het Westerdok. De botenparade eindigt daar rond 17.00 uur. Op www.amsterdam.nl/pride vindt u een kaart van de vaarroute. Hij staat ook in onze gratis VaarWater app.

Prinsengracht afgesloten

Wilt u langs de route liggen? Zorg dan dat u vóór 10.00 uur een plekje hebt gevonden. Boten mogen vanaf zaterdag 4 augustus om 10.00 uur 's ochtends tot zondag 5 augustus om 8.00 uur 's ochtends niet de Prinsengracht invaren. Na afloop van de botenparade blijft dit zo. U kunt dus wel met uw bootje weg, maar u kunt de Prinsengracht niet opnieuw invaren.

Hebt u een bootje aan de Prinsengracht en viert u de Pride niet mee? Dan raden we u aan om uw bootje naar een andere gracht te verplaatsen.

Let op: boten langer dan 10 meter worden weggesleept

Hebt u een boot die langer is dan 10 meter? Verplaats uw boot dan naar een andere gracht. De organisatie van Pride Amsterdam heeft een beperkt aantal boten van langer dan 10 meter toestemming gegeven om langs de route te liggen. Let op: op donderdag 2 en vrijdag 3 augustus slepen we alle andere boten langer dan 10 meter direct weg. Verplaats uw boot dus op tijd. U voorkomt zo veel ongemak en onkosten voor het wegslepen.

Belangrijk bij het varen

  • Ook tijdens de botenparade geldt: versterkte muziek op het water is niet toegestaan. Ligt uw boot langs de vaarroute? Dan mag u voordat de parade langskomt (zachte) versterkte muziek afspelen. Wanneer de botenparade langskomt mogen alleen de boten die meedoen aan de parade nog versterkte muziek aan hebben. Als de parade voorbij gevaren is mag u geen versterkte muziek meer afspelen. Zo blijft het voor omwonenden ook prettig. Let op: Waternet controleert hierop. Als u zich hier niet aan houdt kunt u een boete krijgen.
  • Drink als schipper geen alcohol.
  • Vaar rustig en maak geen hoge golven
  • Geef de botenparade de ruimte. Houd ongeveer 10 meter vaarruimte vrij.
  • Commercieel passagiersvervoer en feestjes op het water zijn niet toegestaan.
  • Gooi uw afval in een van de afvalpunten op de kades
  • Hoge nood? Maak gebruik van de vele toiletpunten langs de kades.

Meer nieuws, tweets en blogs

Pepijn is #trainee Techniek bij Waternet en vindt zijn werk hartverwarmend 🔥🔥🔥 en veelzijdig. Laatst was hij in de RAI en in Pakhuis de Zwijger voor de Amsterdam International Water Week. Kijk gauw dit filmpje voor zijn vlammende verhaal! #leukwerk

👏Tof filmpje van onze collega's @hhdelfland voor #WereldToiletdag Ook wij maken elke dag het rioolwater schoon in opdracht van @waterschapagv Samen zitten we in @BlueDeal met als doel om 20 miljoen mensen te helpen aan schoon en veilig water! https://t.co/LyCBP79cnW

Hoe ervaren bewoners de bruggen en sluizen?

Waternet bedient in Amsterdam 60 bruggen en sluizen. Wat vinden bewoners van deze bediening? Bekijk de resultaten.

Lees meer

Co-creatie: een nieuwe jaarafrekening ontwerpen

Samen met klanten keken we naar hoe we onze jaarafrekening beter kunnen maken. Bekijk het onderzoek.

Lees meer