01 november 2018

Slim blauw-groen dak koelt de omgeving

Op het Nationaal Deltacongres is Project Smartroof 2.0 in het zonnetje gezet. Dit project laat zien hoe we regenwater op het dak kunnen opslaan. En daarmee ook kunnen zorgen voor een koelere omgeving. Waternet en Waterschap Amstel, Gooi en Vecht maakten dit project mede mogelijk.

Op het dak groeien verschillende planten en bloemen

Het blauw-groene dak slaat regenwater op. En via de planten op het dak verdampt water. Zo koelt het dak de omgeving. Met sensoren is gemeten hoeveel het dak de omgeving kan afkoelen, en hoeveel water precies verdampt via de planten.

Op het tiende Deltacongres nam Deltacommissaris Wim Kuijken afscheid. Hij noemde Smartroof 2.0 een ijzersterke combinatie tussen wetenschap, innovatie en praktische oplossingen. Dit project is dan ook een mooi voorbeeld van het aanpakken van klimaatproblemen. Die problemen ontstaan door steeds extremer weer: meer regen, droogte en hitte.

Meer weten?

Waternet en Waterschap Amstel, Gooi en Vecht hebben bij dit project hun kennis gebruikt, en samengewerkt met verschillende publieke en private partijen. Meer weten? Kijk dan op de website van Project Smartroof.

Meer nieuws, tweets en blogs

DAM, wat een brakke toestand! πŸ‘€ Laatst vroeg iemand ons hoe wij omgaan met de #droogte (Bianca, bedankt!). We laten graag een voorbeeld zien 😎 ➑️ We hebben een tijdelijke #dam geplaatst om #brak grondwater (half zoet, half zout) tegen te houden. Sjaak legt het uit... πŸ‘

HΓ©, @MinPres! Drinkwater in de VS is niet zo lekker als hier hè😜 Tip: Voeg een paar druppels citroensap toe aan je water en de chloorsmaak verdwijnt πŸ‘ Voor iedereen die ook nog naar het buitenland gaat: onze Jan Peter geeft drinkwater-tipsπŸ‘Œ

Een eigen omgeving voor onze zakelijke klant

Om onze zakelijke klant goed te helpen werken we aan een zakelijke mijn-omgeving. Wat vindt de klant ervan?

Lees meer

De meterstand doorgeven, makkelijk of niet?

De meterstand doorgeven is belangrijk voor ons en voor onze klanten. Daarom moet dit makkelijk zijn. We hebben dit getest met klanten.

Lees meer