01 november 2018

Slim blauw-groen dak koelt de omgeving

Op het Nationaal Deltacongres is Project Smartroof 2.0 in het zonnetje gezet. Dit project laat zien hoe we regenwater op het dak kunnen opslaan. En daarmee ook kunnen zorgen voor een koelere omgeving. Waternet en Waterschap Amstel, Gooi en Vecht maakten dit project mede mogelijk.

Op het dak groeien verschillende planten en bloemen

Het blauw-groene dak slaat regenwater op. En via de planten op het dak verdampt water. Zo koelt het dak de omgeving. Met sensoren is gemeten hoeveel het dak de omgeving kan afkoelen, en hoeveel water precies verdampt via de planten.

Op het tiende Deltacongres nam Deltacommissaris Wim Kuijken afscheid. Hij noemde Smartroof 2.0 een ijzersterke combinatie tussen wetenschap, innovatie en praktische oplossingen. Dit project is dan ook een mooi voorbeeld van het aanpakken van klimaatproblemen. Die problemen ontstaan door steeds extremer weer: meer regen, droogte en hitte.

Meer weten?

Waternet en Waterschap Amstel, Gooi en Vecht hebben bij dit project hun kennis gebruikt, en samengewerkt met verschillende publieke en private partijen. Meer weten? Kijk dan op de website van Project Smartroof.

Meer nieuws, tweets en blogs

๐ŸŒดVan dak naar daklandschap, dat is de missie van Roef! En dus ga je met dit toffe festival het dak op! ๐Ÿ˜ŽDaar vind je hot tubs, hip hop, live muziek, woordkunst en talks. Zo praat onze eigen Kasper Spaan over hoe jij je dak kunt #vergroenen. Check ๐Ÿ‘‰https://t.co/Jr7Yps9u3A ๐ŸŒฟ

Uh...huh...huh! Hoe neem jij straks de telefoon op? ๐Ÿ‘‰โ˜Ž๏ธWij zoeken #klantenservice medewerkers! In deze functie beantwoord je de meest uitleenlopende klantvragen via de telefoon en de chat.๐Ÿ’Œ Lees hier alle info en kom bij ons werken!๐Ÿ‘‹ https://t.co/kCqgEfejTO #vacature

Een eigen omgeving voor onze zakelijke klant

Om onze zakelijke klant goed te helpen werken we aan een zakelijke mijn-omgeving. Wat vindt de klant ervan?

Lees meer

De meterstand doorgeven, makkelijk of niet?

De meterstand doorgeven is belangrijk voor ons en voor onze klanten. Daarom moet dit makkelijk zijn. We hebben dit getest met klanten.

Lees meer