10 september 2018

Loop de speciale waterroute in Artis

Welke vogel heeft geen waterdicht verenpak? En welke functie heeft het waterplantje kelp? U ontdekt het op de speciale waterroute in Artis. Samen met het dierenpark hebben we een route uitgezet met allerlei weetjes over water. Vanaf zaterdag 15 september kan iedereen de route in Artis lopen.

Olifantje Sanuk speelt met water in Artis. Foto: Edwin Butter

Op 15 september krijgen alle bezoekers van Artis de waterroute. Kom dus langs en ontdek hoe Artis omgaat met water. Wist u bijvoorbeeld dat de olifanten zwemmen in water uit de grachten? Dit water is zo schoon dat de olifanten het zelfs kunnen drinken. Artis hoeft hiervoor dus geen kraanwater meer te gebruiken.

Route straks ook online

Vanaf 15 september kunt u de route downloaden via artis.nl. Of neem de route mee bij de ingang van het park. De route is open tot en met vrijdag 19 oktober.

Water proeven en ruiken

Op zaterdag 15 september staan we in Artis klaar met bijzondere proefjes met water. Maak bijvoorbeeld schoon water van vies water. Of ruik of de kwaliteit goed is of niet.

Doet u mee met de waterproefjes? Dan krijgt u als beloning een mooie doos met watertestjes voor thuis. Meet bijvoorbeeld hoe zuur het water bij u in de buurt is. Of check het aantal planten en dieren dat in het water leeft. Zo wordt u zelf waterexpert!

De testjes in dit doosje worden ook gebruikt tijdens Het Schone Waterexperiment. Amsterdammers testen hierbij zelf hoe schoon het water in de stad is. Op verschillende plekken en tijdstippen testen ze het water. Dankzij hun bijdrage weten we straks veel meer over de kwaliteit van het water in de stad.

Meer weten? Ga dan naar de website van Het Schone Waterexperiment.

Meer nieuws, tweets en blogs

DAM, wat een brakke toestand! πŸ‘€ Laatst vroeg iemand ons hoe wij omgaan met de #droogte (Bianca, bedankt!). We laten graag een voorbeeld zien 😎 ➑️ We hebben een tijdelijke #dam geplaatst om #brak grondwater (half zoet, half zout) tegen te houden. Sjaak legt het uit... πŸ‘

HΓ©, @MinPres! Drinkwater in de VS is niet zo lekker als hier hè😜 Tip: Voeg een paar druppels citroensap toe aan je water en de chloorsmaak verdwijnt πŸ‘ Voor iedereen die ook nog naar het buitenland gaat: onze Jan Peter geeft drinkwater-tipsπŸ‘Œ

Een eigen omgeving voor onze zakelijke klant

Om onze zakelijke klant goed te helpen werken we aan een zakelijke mijn-omgeving. Wat vindt de klant ervan?

Lees meer

De meterstand doorgeven, makkelijk of niet?

De meterstand doorgeven is belangrijk voor ons en voor onze klanten. Daarom moet dit makkelijk zijn. We hebben dit getest met klanten.

Lees meer