10 september 2018

Loop de speciale waterroute in Artis

Welke vogel heeft geen waterdicht verenpak? En welke functie heeft het waterplantje kelp? U ontdekt het op de speciale waterroute in Artis. Samen met het dierenpark hebben we een route uitgezet met allerlei weetjes over water. Vanaf zaterdag 15 september kan iedereen de route in Artis lopen.

Olifantje Sanuk speelt met water in Artis. Foto: Edwin Butter

Op 15 september krijgen alle bezoekers van Artis de waterroute. Kom dus langs en ontdek hoe Artis omgaat met water. Wist u bijvoorbeeld dat de olifanten zwemmen in water uit de grachten? Dit water is zo schoon dat de olifanten het zelfs kunnen drinken. Artis hoeft hiervoor dus geen kraanwater meer te gebruiken.

Route straks ook online

Vanaf 15 september kunt u de route downloaden via artis.nl. Of neem de route mee bij de ingang van het park. De route is open tot en met vrijdag 19 oktober.

Water proeven en ruiken

Op zaterdag 15 september staan we in Artis klaar met bijzondere proefjes met water. Maak bijvoorbeeld schoon water van vies water. Of ruik of de kwaliteit goed is of niet.

Doet u mee met de waterproefjes? Dan krijgt u als beloning een mooie doos met watertestjes voor thuis. Meet bijvoorbeeld hoe zuur het water bij u in de buurt is. Of check het aantal planten en dieren dat in het water leeft. Zo wordt u zelf waterexpert!

De testjes in dit doosje worden ook gebruikt tijdens Het Schone Waterexperiment. Amsterdammers testen hierbij zelf hoe schoon het water in de stad is. Op verschillende plekken en tijdstippen testen ze het water. Dankzij hun bijdrage weten we straks veel meer over de kwaliteit van het water in de stad.

Meer weten? Ga dan naar de website van Het Schone Waterexperiment.

Meer nieuws, tweets en blogs

Onderzoek: is #kwijtschelding aanvragen makkelijker via de website? Wat denk jij? 🧐 Lees nu de resultaten 👇

GET TO THE CHOPPER! 🚁 Andre controleert vanuit de lucht of het water in de sloten schoon is. Dit noemen we schouwen 🧐 Het grootste gedeelte doen we met de auto, boot, fiets of lopend. Binnenkort een filmpje waarin we hier alles over vertellen! #waterkwaliteit

Onderzoek: is kwijtschelding aanvragen makkelijker via de website?

Kwijtschelding aanvragen kan nu ook via onze website. Hoe ervaren onze klanten dit? Bekijk de resultaten.

Lees meer

Een eigen omgeving voor onze zakelijke klant

Om onze zakelijke klant goed te helpen werken we aan een zakelijke mijn-omgeving. Wat vindt de klant ervan?

Lees meer