30 april 2021

Tijdelijk weer brugwachters bij drukke bruggen en sluizen

Waternet plaatst deze zomer tijdelijk weer brugwachters op drukke, doorgaande routes. Dat komt door een probleem bij de centrale waar de bruggen op afstand bediend worden. Op drukke dagen kan het zijn dat u iets langer voor een brug of sluis moet wachten.

Waternet bedient de meeste bruggen en sluizen in Amsterdam op afstand zonder brugwachter. Dat noemen we centrale brugbediening. We stellen hoge eisen aan de veiligheid van bruggen en sluizen en we willen dat boten door kunnen varen. Door het probleem met de centrale bediening hebben we besloten om tijdelijk weer brugwachters in te zetten. Daarmee zorgen we dat boten op de belangrijkste routes veilig kunnen doorvaren.

Langer wachten

Hebt u een plezierboot? Houd dan op drukke dagen rekening met extra wachttijd of aangepaste tijden waarop we de brug bedienen. U vindt de meeste actuele informatie op vaarweginformatie.nl.

Lees meer over brugbediening in Amsterdam

Nieuws en tweets

Veiligheid voor alles. We hebben ervoor gekozen om terug te schakelen op lokale brugbediening. Hierdoor kan het voorkomen dat je langer moet wachten tot de brug opengaat. Boaz en Fabian vertellen meer πŸ‘‡#Amsterdam #varen #bruggen

Vacature-alert! Water en chemie; jij weet er alles vanaf. En met jouw diepgaande kennis van lozingen en de waterwet sta jij garant voor de waterkwaliteit. Kijk hier voor uitgebreide info en wie weet word jij onze nieuwe collega! πŸ‘‰https://t.co/Ka5NdxUinc

11 december 2020

Waternet plaatst extra meetpunten voor corona in rioolwater

We hebben 5 nieuwe meetpunten geplaatst om te meten hoeveel coronavirus er in het rioolwater zit. Zo kunnen we de verspreiding van het virus volgen.

Lees meer
03 december 2020

Project β€˜De Nieuwe N200’ is klaar!

Het werk aan de N200 tussen Halfweg en Amsterdam is klaar.

Lees meer