30 april 2021

Tijdelijk weer brugwachters bij drukke bruggen en sluizen

Waternet plaatst deze zomer tijdelijk weer brugwachters op drukke, doorgaande routes. Dat komt door een probleem bij de centrale waar de bruggen op afstand bediend worden. Op drukke dagen kan het zijn dat u iets langer voor een brug of sluis moet wachten.

Waternet bedient de meeste bruggen en sluizen in Amsterdam op afstand zonder brugwachter. Dat noemen we centrale brugbediening. We stellen hoge eisen aan de veiligheid van bruggen en sluizen en we willen dat boten door kunnen varen. Door het probleem met de centrale bediening hebben we besloten om tijdelijk weer brugwachters in te zetten. Daarmee zorgen we dat boten op de belangrijkste routes veilig kunnen doorvaren.

Langer wachten

Hebt u een plezierboot? Houd dan op drukke dagen rekening met extra wachttijd of aangepaste tijden waarop we de brug bedienen. U vindt de meeste actuele informatie op vaarweginformatie.nl.

Lees meer over brugbediening in Amsterdam

Nieuws en tweets

Wil je ook in een vitale sector werken? Wij beheren de watercyclus, daar horen het onmisbare drinkwater en de zorg voor het afvalwater bij. Kijk eens op https://t.co/gcx3pOQ9Kd naar de #vacatures die we hebben. En misschien word jij wel collega van Anne! #leukwerk

Vanavond zijn onze Amsterdamse Waterleidingduinen te zien in #hetPerfecteplaatje. De duinen leveren de beste plaatjes op, maar ook het lekkerste drinkwater! @RTL4 @museumnaturalis

18 november 2021

Waterkwaliteit kleine wateren in Nederland blijft zorgelijk

Het gaat nog steeds niet goed met de kwaliteit van kleine oppervlaktewateren in Nederland.

Lees meer
25 oktober 2021

Drinkwatervoorziening uitbreiden wegens groei Amsterdam

De drinkwatervoorziening in Amsterdam bereikt maximale capaciteit. Dit blijkt uit de toekomstvisie tot 2050 van Waternet.

Lees meer