Bediening en openingstijden bruggen en sluizen

Wilt u met uw boot langs een dichte brug of sluis? U kunt tijdens de geldende bedientijden een aanvraag doen voor het openen van een brug of sluis. Waternet bestuurt een groot aantal bruggen en sluizen in Amsterdam en het gebied van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht.

Actuele informatie

De meest actuele informatie over de bediening van bruggen, sluizen, de Staande Mastroute en het varen op andere belangrijke vaarroutes vindt u op vaarweginformatie.nl

Naar vaarweginformatie.nl

Brugwachters bij drukke bruggen en sluizen

Brugwachters bedienen ook dit vaarseizoen de bruggen en sluizen. Dat komt doordat de centrale waarmee bruggen op afstand werden bediend is gesloten. Op drukke dagen kan het zijn dat u iets langer voor een brug of sluit moet wachten. 

Lees meer

Ligt u voor een dichte brug of sluis?

  • Bekijk eerst de actuele situatie op vaarweginformatie.nl.
  • Branden er 2 rode lampen op het stoplicht? Dan wordt de brug of sluis tijdelijk niet bediend. Misschien is er een storing. Of u bent er buiten bedientijden. U kunt dan tijdelijk aanmeren bij de aangewezen ligplaatsen.
  • Wordt de brug wel bediend? Maar ligt u voor een dichte brug of sluis? Bijvoorbeeld bij IJburg, op de Kostverlorenvaart of op de Amstelroute? Bel het telefoonnummer dat op het bord bij de brug/sluis staat. U krijgt dan contact met een van onze medewerkers. Zodra de medewerker vrij is, helpt deze u aan een doorvaart.

Bedientijden

Op vaarweginformatie.nl vindt u de bedientijden van bruggen en sluizen.

Amsterdam en Amstel, Gooi en Vecht

Voor Amsterdam en De Vecht-route zijn er per brug/sluis verschillende bedientijden.