December: herschouw door Waternet

Was uw sloot in november niet goed onderhouden? Dan controleren we de sloot in de tweede week van december nog een keer.

Herschouw: hoe controleert Waternet de sloten?

In de tweede week van december controleert Waternet de sloten nog een keer. Dit heet de herschouw. We controleren een deel van de sloten vanuit de lucht. Dat doen we met een helikopter. Het grootste deel controleren we vanaf de grond. Begin december kijken we tijdens de herschouw of het water weer voldoende kan stromen.

Opnieuw geen onderhouden sloot?

Is uw sloot tijdens de herschouw nog steeds niet goed onderhouden? Dan neemt Waternet maatregelen. Dit doen we namens Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Wij hopen natuurlijk dat dit niet nodig is. Onderhoud daarom op tijd uw sloot.

Wat wordt gecontroleerd?

Het is belangrijk dat de sloot goed doorstroomt. Zorg er daarom voor dat er niet te veel vuil en waterplanten in de sloot zijn. Bekijk onze tips voor onderhoud. Zo bent u goed voorbereid op de herschouw.

Wie controleert de sloot?

Medewerkers en schouwmeesters van Waternet controleren uw sloot. Zij hebben toestemming om op de grond te komen waaraan de sloot ligt. Deze personen mogen dus in uw tuin of op uw land komen. Dit staat in hoofdstuk 5 uit de Algemene wet bestuursrecht.

Bekijk in de video hoe we vanuit de lucht de sloten controleren.

Video geblokkeerd.

U kunt deze video niet bekijken omdat tracking cookies uit staan. Lees meer op de privacy- en cookiespagina.