Aanslag waterschapsbelasting 2021 komt later

U krijgt uw aanslag waterschapsbelasting later dan normaal. Bekijk wat dat voor u betekent.

In 2021 hebben we ons computersysteem voor waterschapsbelasting en Mijn Waternet vernieuwd. Dit werk moest af voordat we aanslagen konden versturen. Daarom krijgt u de aanslag voor 2021 later dan u gewend bent.

  • We zijn vanaf eind oktober begonnen met het versturen van de aanslagen voor 2021. Veel klanten hebben hun aanslag dus al gekregen.
  • Bent u eigenaar van een woning? Dan ontvangt u de aanslag voor 2021 vanaf april 2022.
  • We sturen niet iedereen tegelijk een aanslag. U kunt de aanslag dus ook in mei of juni krijgen.
  • Wilt u de aanslag niet in 1 keer betalen? Kies dan voor automatische incasso in maximaal 8 termijnen. U kunt het aantal termijnen zelf aanpassen in Mijn Waternet.
  • Als u in meerdere termijnen betaalt zijn uw laatste afschrijvingen eind 2022. Bij het sturen van uw aanslag voor het jaar 2022 houden we hier zoveel mogelijk rekening mee. We proberen ervoor te zorgen dat u volgend jaar niet in 1 maand voor zowel 2021 als 2022 afschrijvingen voor waterschapsbelasting krijgt.

Meer informatie 

Problemen met betalen

We begrijpen dat het vervelend is dat u de aanslag later krijgt dan normaal. En dat het misschien niet lukt om uw aanslag nu te betalen. We helpen u graag.

Bekijk de opties
Bekijk de opties

Oude aanslagen

Oude aanslagen die u al betaald hebt zijn niet meer zichtbaar in Mijn Waternet. Wilt u ze toch hebben voor uw administratie? Neem dan contact op met onze klantenservice.

  • Ontving u uw aanslagen ook in uw Berichtenbox van MijnOverheid? Die blijven wel gewoon staan.
Klantenservice
Klantenservice

Vragen?