Wytze Hilgers

Wytze is 2 jaar geleden begonnen als trainee. Samen met 9 andere trainees werkt hij 4 dagen per week bij Waternet. Daarnaast volgen ze 1 dag per week samen trainingen of werken ze aan projecten van verschillende waterorganisaties in Nederland.

Traineeship

Met een zeer positief gevoel kijk ik terug op de afgelopen 2 jaar. Het traineeprogramma is leerzaam en ideaal om contacten te leggen. Ook de projecten zal ik niet snel vergeten. Verder vind ik het mooi om dit traject samen met andere trainees te volgen. We kennen elkaar inmiddels door en door en kunnen veel van elkaar leren. Zeker op het gebied van water heb ik veel aan de andere trainees gehad. Zelf heb ik organisatiewetenschappen en aviation engineering gestudeerd. 2 jaar geleden dacht ik bij een kunstwerk of een boezem aan heel iets anders. Als finale werken we nu aan een project voor Wereld Waternet. Mooi om het traineeship op deze manier samen af te ronden.

“Het traineeprogramma is leerzaam en ideaal om contacten te leggen”

Functie Waternet

Bij Waternet werk ik voor 3 afdelingen; Bestuurs- en Directieondersteuning, Communicatie en Mens & Organisatie. Binnen deze afdelingen ligt mijn focus op jongerenbeleid. De thema’s waar ik me mee bezig houd zijn participatie, communicatie, educatie en arbeidsmarkt. Ik probeer zo goed mogelijk de verbinding te maken tussen de 3 afdelingen. Elke dag doen zich weer nieuwe mogelijkheden voor. Ik heb zin om met collega’s stappen te blijven maken en plannen te realiseren.

Waarom Waternet

Ik ben blij om onderdeel te zijn van Waternet. Persoonlijk vind ik maatschappelijke organisaties interessant. Succes draait hier niet alleen om het maken van winst. Daarnaast is de samenhang tussen Waternet, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en de gemeente Amsterdam boeiend om van dichtbij mee te maken. Verder is het tof om voor een bedrijf te werken dat werkt aan de grote opgaven die ons allemaal aangaan, zoals klimaatadaptatie, herstel van biodiversiteit en de energietransitie. Ik kan jongeren die maatschappelijk een steentje willen bijdragen een traineeship bij Waternet zeker aanraden.

Ambitie

Ik vind het leuk om te verbinden en hoop nog veel kansen te ontdekken en te pakken. Door te verbinden en dingen concreet te maken wil ik bijdragen aan de doelen van Waternet. Verder, meer persoonlijk, heb ik net een oude motor aangeschaft en wil ik daar wat moois van maken. Tot slot hoop ik dat ik binnenkort weer naar de sportschool van Waternet en het zwembad kan gaan. En kijk ik uit naar een situatie waarin het weer mogelijk is om op een buitenlands avontuur te gaan.

Wil jij ook een traineeship doen? Of nieuwsgierig naar onze andere functies?

Bekijk onze vacatures en solliciteer