Drinkwater niet of te laat betaald

Bent u te laat met betalen van uw rekening voor drinkwater? Dat kan natuurlijk gebeuren. Lees wat u kunt doen om extra kosten te voorkomen.

Hoe voorkom ik extra kosten?

Stap 1 – Betaal uw rekening binnen 14 dagen. Het kan hier gaan om de termijnnota of de jaarafrekening. U kunt ook in termijnen betalen via automatisch incasso. U kunt uw betaalvoorkeur aanpassen via Mijn Drinkwater. Handig, want u betaalt altijd op tijd. Zonder dat u iets hoeft te doen.

Stap 2- Hebt u niet betaald?  U krijgt dan een herinnering. Hier zitten geen extra kosten bij. Betaal de herinnering binnen 14 dagen.

Stap 3 – Hebt u de herinnering ook gemist? Dan krijgt u een aanmaning. Betaal uw rekening binnen 14 dagen. Inclusief de 10 euro aanmaningskosten.

Stap 4 -  Betaalt u de aanmaning niet op tijd? We dragen de betaling binnen 14 dagen over aan een incassobureau.  De kosten voor incasso hangen af van het bedrag dat we nog van u krijgen. U vindt de kosten in de tabel incassokosten.

Wilt u uw rekeningen bekijken, automatisch incasso instellen of een rekening betalen?

Log in via Mijn Drinkwater.

Vraag en antwoord over geldzaken

Misschien hebt u op hetzelfde moment betaald als wij de herinnering hebben verstuurd. Dan kunt u de herinnering negeren.

Kijk hier uw rekeningen na

U hebt een herinnering of aanmaning ontvangen. Terwijl u de rekening wel op tijd hebt betaald. Dit kan gebeuren als u niet het juiste rekeningnummer gebruikt.

Lees meer