Een loodgieter via Waternet

Dringende waterproblemen? Probleem met de riolering of verstopping? Neem via onze klantenservice contact op met SOS Water Thuis. Dat kan 24 uur per dag. Woont u in Amsterdam? Dan kan Waternet een loodgieter voor u regelen. Wij helpen u graag snel verder!

Hebt u een lekkage of verstopping die meteen verholpen moet worden? We helpen u zo snel mogelijk verder. De meeste problemen ín uw huis kan Waternet helaas niet voor u oplossen. Waternet onderhoudt alleen de riool- en drinkwaterleidingen tot aan de aansluiting in uw woning. U kunt zelf een loodgieter inschakelen.

Woont u in Amsterdam? Dan kan Waternet een loodgieter voor u regelen. Bel voor een loodgieter via Waternet 0900 93 94 (normale belkosten)

Kosten loodgieter via Waternet
Onderzoek bij geen of weinig water uit de kraan € 250

Waternet is verantwoordelijk tot en met de hoofdkraan en de watermeter. Als het probleem daar zit hoeft u niets te betalen.

Kosten ontstoppen riool via Waternet
Ontstoppen € 186
Ontstoppen met bestrating € 280
Onderzoek € 215
Onderzoek met bestrating € 315
Camera-inspectie € 215
Camera-inspectie met bestrating € 315

Is uw riool beschadigd door planten, bomen, verzakkingen of breuken in openbaar terrein? Dan hoeft u niets te betalen.

Extra kosten buiten normale werktijden
Doordeweeks en op zaterdag € 75
Op zon- en feestdagen € 145

Verstopping op openbaar terrein

Is de verstopping op openbaar terrein? Dan stuurt Waternet een monteur. U krijgt geen rekening als de verstopping komt door bijvoorbeeld boomwortels of een verzakte leiding.

U krijgt wel een rekening als u zelf de verstopping heeft veroorzaakt. Bijvoorbeeld als u iets in de wc hebt gegooid wat daar niet thuishoort. Dingen die u beter niet kunt doorspoelen:

  • kattenbakkorrels
  • maandverband en tampons
  • vochtige toilet- of schoonmaakdoekjes
  • frituurvet
  • etensresten