Wateroverlast

Ziet u wateroverlast op straat? Kijk dan eerst of er werkzaamheden of storingen zijn. Wateroverlast buiten uw huis kunt u 24 uur per dag doorgeven via onze klantenservice. Voor wateroverlast in uw eigen huis bent u zelf verantwoordelijk. Bekijk daarom onze tips om wateroverlast in huis te voorkomen.

Wateroverlast buiten uw huis

Ziet u wateroverlast buiten uw huis? Bijvoorbeeld een straat die blank straat of een overstroomde put? Kijk dan eerst of het probleem al bekend is op onze kaart met storingen. Zoek op deze kaart op postcode en vind meteen wateroverlast en storingen bij u in de buurt!

Bekijk kaart met actuele storingen

Wateroverlast melden

Staat uw storing niet op de kaart? Meld de storing of overlast bij onze klantenservice. Wij zijn hiervoor 24 uur per dag bereikbaar.

Probleem onderzoeken

Na uw melding komen onze medewerkers langs om het probleem te onderzoeken:

Wateroverlast door regen

Heeft het hard geregend of zit u nu nog in een hoosbui? En hebt u last van het water?

Bekijk wat u kunt doen

 

Wateroverlast in uw kelder of huis

Hebt u last van water in uw huis? Bijvoorbeeld in uw kelder of souterrain? Of heeft u een vochtige muur of een lekkend dak? Of misschien een lek in uw waterleiding? Dan kunt u het beste een loodgieter bellen. Waternet is alleen verantwoordelijk voor wateroverlast en de waterleidingen buiten uw huis: tot en met de hoofdkraan en watermeter.

Zelf wateroverlast in huis voorkomen

Het regent in de zomer steeds vaker en harder. Hierdoor hebben we steeds vaker wateroverlast. Gelukkig kunt u zelf maatregelen nemen om uw huis te beschermen.

Zo voorkomt u wateroverlast in huis

Wateroverlast door hoog grondwater

Staat het grondwater hoog? Dan worden kelders en andere plekken in huis soms nat of vochtig. Wilt u deze problemen voorkomen? Lees onze tips!

Tips tegen overlast door grondwater