Aanslag waterschapsbelasting komt later

U krijgt uw aanslag waterschapsbelasting later dan normaal. Bekijk wat dat voor u betekent.

In 2021 hebben we ons computersysteem voor waterschapsbelasting en Mijn Waternet vernieuwd. Dit werk moest af voordat we aanslagen konden versturen. Daarom krijgt u de aanslag voor waterschapsbelasting later dan u gewend bent.

Aanslag 2021

  • We zijn vanaf eind oktober begonnen met het versturen van de aanslagen voor 2021. Veel klanten hebben hun aanslag dus al gekregen.
  • Bent u eigenaar van een woning? Dan ontvangt u de aanslag voor 2021 vanaf mei 2022.
  • Wilt u de aanslag niet in 1 keer betalen? Kies dan voor automatische incasso in maximaal 8 termijnen. U kunt het aantal termijnen zelf aanpassen in Mijn Waternet.

Aanslag 2022

  • Vanaf eind van het jaar 2022 beginnen we met het versturen van de aanslagen voor 2022.
  • Betaalt u in 8 termijnen? Dan schrijven we uw eerste termijn af in de eerste maand na dagtekening van de aanslag. We proberen ervoor te zorgen dat u niet in 1 maand meerdere afschrijvingen voor waterschapsbelasting krijgt. Bij het sturen van uw aanslag voor het jaar 2022 houden we hier zoveel mogelijk rekening mee.

Meer informatie 

Problemen met betalen

We begrijpen dat het vervelend is dat u de aanslag later krijgt dan normaal. En dat het misschien niet lukt om uw aanslag nu te betalen. We helpen u graag.

Bekijk de opties
Bekijk de opties

Oude aanslagen

Oude aanslagen die u al betaald hebt zijn niet meer zichtbaar in Mijn Waternet. Wilt u ze toch hebben voor uw administratie? Neem dan contact op met onze klantenservice.

  • Ontving u uw aanslagen ook in uw Berichtenbox van MijnOverheid? Die blijven wel gewoon staan.
Klantenservice
Klantenservice

Vragen?

Bellen

Onze klantenservice is gesloten. Wilt u een storing doorgeven? Dat kan 24 uur per dag.

Bel ons op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur. Onze digitale assistent is 24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen in de week.

0900 9394 normale belkosten
+31 889 39 4000 vanuit het buitenland

Social media

Stel uw vraag via Facebook of Twitter. We antwoorden binnen 1 werkdag.

Facebook Twitter
Reactie binnen 1 werkdag

Chat beschikbaar

Onze digitale assistent staat voor u klaar! Kan de assistent uw vraag niet beantwoorden? Dan kunt u ons altijd via de chat een e-mail sturen.

Direct antwoord