Aanslag waterschapsbelasting komt later

U krijgt de aanslag waterschapsbelasting later dan u gewend bent. Lees wat dat voor u betekent.

Wij hebben ons computersysteem voor de waterschapsbelasting en Mijn Waternet vernieuwd. Dit levert vertraging op bij het versturen van de aanslagen. Daarom krijgt u de aanslag voor waterschapsbelasting later dan normaal.

Aanslag 2023

  • De aanslag van 2023 wordt verstuurd na de aanslag van 2022. 

Aanslag 2022

  • We zijn begonnen met het versturen van de aanslag voor 2022.  

Aanslag 2021

  • Nog niet alle aanslagen voor 2021 zijn verstuurd. U kunt daarom in 2023 nog een aanslag waterschapsbelasting voor 2021 krijgen. U ontvangt de aanslag van 2021 vóór de aanslag van 2022 en 2023.

In termijnen betalen

Wilt u de aanslag niet in 1 keer betalen? Kies dan voor automatische incasso in maximaal 8 termijnen. U kunt het aantal termijnen zelf aanpassen in Mijn Waternet.

Betaalt u in meerdere termijnen? Dan schrijven we uw eerste termijn af in de maand na de datum van de aanslag. We zorgen ervoor dat u in 1 maand niet meerdere afschrijvingen voor waterschapsbelasting krijgt. Bij het versturen van uw aanslag voor 2022 en 2023 houden we hier zoveel mogelijk rekening mee.

Meer informatie 

Problemen met betalen

We begrijpen dat het vervelend is dat u de aanslag later krijgt dan normaal. En dat het misschien niet lukt om uw aanslag nu te betalen. We helpen u graag.

Bekijk de opties
Bekijk de opties

Oude aanslagen

Oude aanslagen die u al betaald hebt zijn niet meer zichtbaar in Mijn Waternet. Wilt u ze toch hebben voor uw administratie? Neem dan contact op met onze klantenservice.

  • Ontving u uw aanslagen ook in uw Berichtenbox van MijnOverheid? Die blijven wel gewoon staan.
Klantenservice
Klantenservice

Vragen?

Bellen

Onze klantenservice is gesloten. Wilt u een storing doorgeven? Dat kan 24 uur per dag.

Bel ons op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur. Onze digitale assistent is 24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen in de week.

0900 9394 normale belkosten
+31 889 39 4000 vanuit het buitenland

Social media

Stel uw vraag via Facebook of Twitter. We antwoorden binnen 1 werkdag.

Facebook Twitter
Reactie binnen 1 werkdag

Chat beschikbaar

Onze digitale assistent staat voor u klaar! Kan de assistent uw vraag niet beantwoorden? Dan kunt u ons altijd via de chat een e-mail sturen.

Direct antwoord