Inhaalslag aanslag waterschapsbelasting

U krijgt de aanslag waterschapsbelasting later dan u gewend bent. Lees wat dat voor u betekent.

We sturen de aanslagen waterschapsbelasting later dan normaal. Dat komt door ICT-problemen. Omdat we de achterstand bij het versturen van de aanslagen gaan inlopen, ontvangt u dit jaar misschien voor meerdere jaren aanslagen. Hieronder leest u meer over onze aanpak en wat dat voor u betekent.

In 2021 hebben we het computersysteem voor de waterschapsbelasting vernieuwd. De vernieuwing van dat systeem heeft helaas vertraging opgelopen. Daardoor is er een achterstand ontstaan in het versturen van de aanslagen en het innen van de waterschapsbelasting. We begrijpen dat dit heel vervelend kan zijn en bieden hiervoor onze excuses aan.

Wat betekent dit voor u?

Omdat we de achterstand gaan inlopen, ontvangt u dit jaar misschien voor meerdere jaren aanslagen.

Betalen in termijnen

Betaalt u nog niet in termijnen maar wilt u dat wel? Ga dan naar waternet.nl/mijn en log in voor belastingen met uw DigiD. Hier kunt u regelen dat u de aanslag via automatisch incasso in maximaal 8 termijnen betaalt.

Lukt het niet om te betalen?

We begrijpen dat het vervelend is dat u de aanslag later krijgt. En dat het u misschien niet lukt om uw aanslag nu te betalen. Dan kunnen we een betalingsregeling treffen. U kunt ons altijd bellen op 0900 93 94. Dan zoeken we samen naar een oplossing.

Kwijtschelding

Hebt u weinig inkomen? Dan kunt u misschien kwijtschelding krijgen. U hoeft de aanslag dan niet te betalen. Op waternet.nl/kwijtschelding(U verlaat deze site) leest u er meer over. U kunt hier ook meteen kwijtschelding aanvragen.

Vragen?

Bellen

Onze klantenservice is gesloten. Wilt u een storing doorgeven? Dat kan 24 uur per dag.

Bel ons op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur. Onze digitale assistent is 24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen in de week.

Social media

Stel uw vraag via Facebook of X. We antwoorden binnen 1 werkdag.

Facebook (U verlaat deze site) X (U verlaat deze site)
Reactie binnen 1 werkdag

Chat beschikbaar

Onze digitale assistent staat voor u klaar! Kan de assistent uw vraag niet beantwoorden? Dan kunt u ons altijd via de chat een e-mail sturen.

Direct antwoord