23 mei 2018

Bent u klaar voor extreme regen?

Ook deze zomer kunnen er weer zware hoosbuien gaan vallen. In korte tijd valt er dan meer water dan ons riool aankan. Binnen een half uur kunnen straten blank staan. Kelders en tunnels lopen vol met water. Zelfs putdeksels op straat kunnen omhoog komen. We nemen daarom maatregelen om overlast zoveel mogelijk te voorkomen. Ook u kunt hierbij helpen!

Regen valt op een plat dak bij de Amstel

Waternet zorgt er in Amsterdam voor dat het rioolstelsel goed werkt. Regenwater stroomt normaal gesproken snel weg via het riool. Maar het riool is niet gebouwd op de extreme regenval die we de laatste jaren steeds vaker meemaken.

Overlast in Amsterdam

In Amsterdam hebben een aantal plekken vaak te maken met wateroverlast:

  • de Kinkerbuurt
  • de Bellamybuurt
  • de Rivierenbuurt
  • Betondorp
  • de buurt rondom Zuid/WTC
  • de Oosterparkbuurt
  • de Watergraafsmeer
  • delen van de binnenstad, zoals het Waterlooplein en de Jordaan

Meer lezen over deze knelpunten 

Wat doet Waternet?

Het kost veel tijd om de stad in te richten op dit soort extreem weer. En met alleen het riool uitbreiden komen we er niet. Dat is veel te duur. Ook is er onder de grond vaak geen ruimte voor meer rioolbuizen. We werken daarom aan allerlei nieuwe manieren om met regenwater om te gaan. Zoals in de Argonautenstraat en op de Zuidas, waar we met nieuwe oplossingen komen. Bekijk meer voorbeelden

Waternet kan dit probleem niet alleen oplossen. We werken met zoveel mogelijk partijen samen om het probleem aan te pakken. Dat doen we via het netwerk Amsterdam Rainproof.

Zelf wateroverlast voorkomen

Regen valt overal, ook op uw dak of uw tuin. Gelukkig kunt u zelf wateroverlast voorkomen. Bijvoorbeeld door een groen dak te nemen of een regenton. Of haal tegels uit uw tuin! Kijk voor alle tips op www.rainproof.nl.

Meld wateroverlast

Ziet u een putdeksel omhoogkomen als het regent? Of ziet u verstopte een put? Laat het ons weten via 0900 93 94 (normale belkosten). Dan weten wij waar problemen kunnen ontstaan. En waar we in actie moeten komen. Bij wateroverlast lossen we als eerste de gevaarlijkste situaties op.

Meer weten?

Dit gebeurt er met regenwater

Tips om wateroverlast te voorkomen

Wat u kunt doen bij wateroverlast

 

Meer nieuws, tweets en blogs

๐ŸŒดVan dak naar daklandschap, dat is de missie van Roef! En dus ga je met dit toffe festival het dak op! ๐Ÿ˜ŽDaar vind je hot tubs, hip hop, live muziek, woordkunst en talks. Zo praat onze eigen Kasper Spaan over hoe jij je dak kunt #vergroenen. Check ๐Ÿ‘‰https://t.co/Jr7Yps9u3A ๐ŸŒฟ

Uh...huh...huh! Hoe neem jij straks de telefoon op? ๐Ÿ‘‰โ˜Ž๏ธWij zoeken #klantenservice medewerkers! In deze functie beantwoord je de meest uitleenlopende klantvragen via de telefoon en de chat.๐Ÿ’Œ Lees hier alle info en kom bij ons werken!๐Ÿ‘‹ https://t.co/kCqgEfejTO #vacature

Een eigen omgeving voor onze zakelijke klant

Om onze zakelijke klant goed te helpen werken we aan een zakelijke mijn-omgeving. Wat vindt de klant ervan?

Lees meer

De meterstand doorgeven, makkelijk of niet?

De meterstand doorgeven is belangrijk voor ons en voor onze klanten. Daarom moet dit makkelijk zijn. We hebben dit getest met klanten.

Lees meer