23 mei 2018

Bent u klaar voor extreme regen?

Ook deze zomer kunnen er weer zware hoosbuien gaan vallen. In korte tijd valt er dan meer water dan ons riool aankan. Binnen een half uur kunnen straten blank staan. Kelders en tunnels lopen vol met water. Zelfs putdeksels op straat kunnen omhoog komen. We nemen daarom maatregelen om overlast zoveel mogelijk te voorkomen. Ook u kunt hierbij helpen!

Regen valt op een plat dak bij de Amstel

Waternet zorgt er in Amsterdam voor dat het rioolstelsel goed werkt. Regenwater stroomt normaal gesproken snel weg via het riool. Maar het riool is niet gebouwd op de extreme regenval die we de laatste jaren steeds vaker meemaken.

Overlast in Amsterdam

In Amsterdam hebben een aantal plekken vaak te maken met wateroverlast:

  • de Kinkerbuurt
  • de Bellamybuurt
  • de Rivierenbuurt
  • Betondorp
  • de buurt rondom Zuid/WTC
  • de Oosterparkbuurt
  • de Watergraafsmeer
  • delen van de binnenstad, zoals het Waterlooplein en de Jordaan

Meer lezen over deze knelpunten 

Wat doet Waternet?

Het kost veel tijd om de stad in te richten op dit soort extreem weer. En met alleen het riool uitbreiden komen we er niet. Dat is veel te duur. Ook is er onder de grond vaak geen ruimte voor meer rioolbuizen. We werken daarom aan allerlei nieuwe manieren om met regenwater om te gaan. Zoals in de Argonautenstraat en op de Zuidas, waar we met nieuwe oplossingen komen. Bekijk meer voorbeelden

Waternet kan dit probleem niet alleen oplossen. We werken met zoveel mogelijk partijen samen om het probleem aan te pakken. Dat doen we via het netwerk Amsterdam Rainproof.

Zelf wateroverlast voorkomen

Regen valt overal, ook op uw dak of uw tuin. Gelukkig kunt u zelf wateroverlast voorkomen. Bijvoorbeeld door een groen dak te nemen of een regenton. Of haal tegels uit uw tuin! Kijk voor alle tips op www.rainproof.nl.

Meld wateroverlast

Ziet u een putdeksel omhoogkomen als het regent? Of ziet u verstopte een put? Laat het ons weten via 0900 93 94 (normale belkosten). Dan weten wij waar problemen kunnen ontstaan. En waar we in actie moeten komen. Bij wateroverlast lossen we als eerste de gevaarlijkste situaties op.

Meer weten?

Dit gebeurt er met regenwater

Tips om wateroverlast te voorkomen

Wat u kunt doen bij wateroverlast

 

Meer nieuws en tweets

Zouden we een geboortegolf krijgen? 😜 📷 Arie op locatie vlakbij #poldergemaal #Baambrugge

Mooi nazomer weer! ☀ Iedereen nog snel de boot in 😎 Vermijd de drukte en vaar de stad uit. Download de app VaarWater voor vaarroutes. Welke vaarroute lijkt jou het leukst?

Verhuizen naar een nieuwbouwwoning

Gaat u verhuizen naar een nieuwbouwwoning? Bekijk dan onze tips over uw waterleiding en drinkwater!

Lees meer

Verhuizen naar Amsterdam checklist

Aan wie moet u uw verhuizing doorgeven als u verhuist naar Amsterdam? Met deze handige checklist vergeet u niets.

Lees meer