Betalen

Er zijn verschillende rekeningnummers voor drinkwater en waterschapsbelasting.

Rekeningnummers bekijken

U kunt uw drinkwater en waterschapsbelasting in termijnen betalen via automatische incasso. Dit regelt u makkelijk zelf.

Meer over in termijnen betalen

Hebt u tegelijk meerdere aanslagen waterschapsbelasting gekregen? Of heel kort na elkaar? Dat kan. Sommige aanslagen waterschapsbelasting uit eerdere jaren sturen we pas dit jaar. Soms samen met de aanslag voor dit jaar.

Meer over aanslagen voor meerdere jaren

Soms schrijven we in 1 maand 2 keer geld van uw rekening af. Vaak is 1 bedrag voor uw drinkwater. En 1 bedrag voor de waterschapsbelasting. Ook betaalt u misschien voor 2 jaren tegelijk waterschapsbelasting. Lees verder om te weten waarvoor u betaalt.

Lees meer

De betaling van uw drinkwater schrijven we ongeveer 2 weken na de datum op de rekening af. Waterschapsbelasting rond de 28e dag van de maand. Bekijk uw betalingen in Mijn Waternet.

Lees meer

Is de automatische afschrijving van uw drinkwaterkosten niet gelukt? Omdat er niet genoeg geld op uw rekening stond? Dan krijgt u een brief met de vraag om het bedrag alsnog te betalen.

Lees meer

Betaalt u uw waterschapsbelasting in termijnen? En is de automatische afschrijving van uw waterschapsbelasting niet gelukt omdat er niet genoeg geld op uw rekening stond? Lees dan verder.

Lees meer

Gaat het bericht over een drinkwaterrekening van Waternet? Betaal dan zo snel mogelijk aan het incassobureau.

Hebt u een vraag over de brief? Stel die dan aan het incassobureau. De juiste telefoonnummers vindt u in de brief of e-mail die u hebt gekregen.

U kunt uw rekening op 3 manieren betalen. Betalen via automatische incasso of iDEAL regelt u snel via Mijn Waternet. U kunt het bedrag ook overmaken.

Betalen via Mijn Waternet

Was u te laat met betalen? En hebt u daarna een automatische incasso afgegeven? De automatische incasso geldt pas vanaf uw volgende rekening. Daarom krijgt u nog een herinnering voor de niet betaalde rekening.

Lees meer