Project

Groot onderhoud dijk Dwarskade te Abcoude

Wordt aan gewerkt

Het dijktraject Dwarskade langs de Waver in Acboude is op sommige plaatsen niet hoog genoeg. Waternet gaat namens Waterschap Amstel, Gooi en Vecht de dijk verbeteren. 

Groot onderhoud dijk Dwarskade

Traject

Dwarskade
Polder Waardassacker en Holendrecht
Gemeente De Ronde Venen
Lengte traject 1200 meter
Status Voorbereidingsfase
Laatste update 22 september 2020

Waarom is dijkverbetering nodig?

De dijk nabij de Dwarskade langs de Waver is afgekeurd. De dijk ligt niet meer op de vereiste hoogte. Door een aanhoudende zakking van dit veengebied kan dit in de nabije toekomst voor problemen zorgen. We gaan deze dijk verbeteren zodat de dijk weer aan de veiligheidseisen voldoet. We gaan de dijk ophogen en versterken, zodat deze weer zal voldoen voor de komende 30 jaar. Rik laat je zien hoe.

Video geblokkeerd.

U kunt deze video niet bekijken omdat tracking cookies uit staan. Lees meer op de privacy- en cookiespagina.

Planning werkzaamheden

Momenteel (september 2020) zijn wij bezig met de technische voorbereiding. Ook vragen wij momenteel voor enkele bomen een kapvergunning aan. 

Parallel hieraan worden de uitvoeringsovereenkomsten met direct belanghebbenden klaar gemaakt voor verzending. 

Wij verwachten In oktober 2020 het aanbestedingstraject te starten. In dit traject selecteren wij een aannemer, en stellen wij een contract op.

Voorbereide werkzaamheden zullen naar verwachting plaatsvinden in januari / februari 2021. Hierbij kunt u denken aan het kappen van bomen. Start dijkverbeteringswerkzaamheden zal hierna plaatsvinden. Naar verwachting in de maanden februari, maart en april 2021.

Wonen aan een dijk

Woont u aan een dijk? Bekijk dan onze nieuwe animatieserie. Daarin leggen we uit waar u rekening mee moet houden. Waarom goed onderhoud aan dijken zo belangrijk is. En hoe u kunt meedenken over het onderhoud aan de dijk.

Bekijk de filmpjes