15 juli 2019

Andere regels voor boten tijdens Pride

Op zaterdag 3 augustus 2019 is de jaarlijkse botenparade (Canal Parade) van de Pride Amsterdam. Dit jaar gelden er nieuwe regels. Alle boten die langs de route liggen moeten een speciaal Pridevignet hebben. Ligt uw boot op de route en hebt u geen Pridevignet? Verplaats uw boot dan vóór 31 juli.

De stichting Amsterdam Gay Pride geeft de vignetten uit. Voor particulieren zijn ze al uitverkocht. Woont u langs de route en hebt u een bootje voor uw huis liggen? Dan is er misschien nog een vignet beschikbaar. Stuur dan een e-mail naar pridevignet@pride.amsterdam.nl en vraag of er nog vignetten zijn. Of kijk voor meer informatie op botenparade.nl.

Waarom deze regel?

De nieuwe regel geldt omdat de route dit jaar voor het eerst als evenemententerrein gezien wordt. Zo hoopt de gemeente op minder overlast voor bewoners. En wil de gemeente commerciële feestjes langs de kade tegengaan.

Afmeerverbod

Vanaf 31 juli t/m 4 augustus mag u niet aanmeren in de Nieuwe Herengracht, Amstel (Amstelsluis – Blauwbrug), Prinsengracht en korte Prinsengracht. In de Amstelsluizen (t.h.v. nr. 288) mag u niet langs de kade liggen van 31 juli t/m 5 augustus.

Op zaterdag 3 augustus om 12.30 uur vertrekt de parade vanaf het Oosterdok. En vaart via de Nieuwe Herengracht, de Amstel en de Prinsengracht naar het Westerdok.

Regels op het water

Tijdens de botenparade gelden extra vaarregels:

  • Versterkte (live)muziek op het water is alleen toegestaan voor boten die deelnemen aan de botenparade. En alleen tussen 12.30 uur en ca. 18.00 uur. Ook mag het geluid niet te hard zijn. De regels hierover staan in de afgegeven vergunning. Na 18.00 uur geldt het verbod op versterkte muziek weer voor alle vaartuigen op het water.
  • Drink geen alcohol als je de schipper aan boord bent (niet meer dan 0,5 promille).
  • Vaar rustig en maak geen hoge golven.
  • Commercieel passagiersvervoer en feestjes op het water zijn niet toegestaan.

Meer informatie

Meer nieuws, tweets en blogs

Is #Sinterklaas zijn boek kwijt?! 😱 Gelukkig niet! Dit is een gedenkboek met prachtige foto's uit 1921, ter gelegenheid van het afscheid van jonkheer W.G. Dedel als #dijkgraaf 👴 Hij ligt opgeborgen in ons archief, maar je kunt 'm online inzien! 📕 https://t.co/rg0Sw9b4PP

Nee, dit is geen stadsstrand of gigantische zandbak, dit is het #Waterlooplein! 🙈 Het 💧 drinkwater- en 💩 rioleringsstelsel zijn toe aan vervanging. Rob legt uit hoe wij dit aanpakken! https://t.co/t8pdJPfvFc

Onderzoek: is kwijtschelding aanvragen makkelijker via de website?

Kwijtschelding aanvragen kan nu ook via onze website. Hoe ervaren onze klanten dit? Bekijk de resultaten.

Lees meer

Een eigen omgeving voor onze zakelijke klant

Om onze zakelijke klant goed te helpen werken we aan een zakelijke mijn-omgeving. Wat vindt de klant ervan?

Lees meer