15 juli 2019

Andere regels voor boten tijdens Pride

Op zaterdag 3 augustus 2019 is de jaarlijkse botenparade (Canal Parade) van de Pride Amsterdam. Dit jaar gelden er nieuwe regels. Alle boten die langs de route liggen moeten een speciaal Pridevignet hebben. Ligt uw boot op de route en hebt u geen Pridevignet? Verplaats uw boot dan vóór 31 juli.

De stichting Amsterdam Gay Pride geeft de vignetten uit. Voor particulieren zijn ze al uitverkocht. Woont u langs de route en hebt u een bootje voor uw huis liggen? Dan is er misschien nog een vignet beschikbaar. Stuur dan een e-mail naar pridevignet@pride.amsterdam.nl en vraag of er nog vignetten zijn. Of kijk voor meer informatie op botenparade.nl.

Waarom deze regel?

De nieuwe regel geldt omdat de route dit jaar voor het eerst als evenemententerrein gezien wordt. Zo hoopt de gemeente op minder overlast voor bewoners. En wil de gemeente commerciële feestjes langs de kade tegengaan.

Afmeerverbod

Vanaf 31 juli t/m 4 augustus mag u niet aanmeren in de Nieuwe Herengracht, Amstel (Amstelsluis – Blauwbrug), Prinsengracht en korte Prinsengracht. In de Amstelsluizen (t.h.v. nr. 288) mag u niet langs de kade liggen van 31 juli t/m 5 augustus.

Op zaterdag 3 augustus om 12.30 uur vertrekt de parade vanaf het Oosterdok. En vaart via de Nieuwe Herengracht, de Amstel en de Prinsengracht naar het Westerdok.

Regels op het water

Tijdens de botenparade gelden extra vaarregels:

  • Versterkte (live)muziek op het water is alleen toegestaan voor boten die deelnemen aan de botenparade. En alleen tussen 12.30 uur en ca. 18.00 uur. Ook mag het geluid niet te hard zijn. De regels hierover staan in de afgegeven vergunning. Na 18.00 uur geldt het verbod op versterkte muziek weer voor alle vaartuigen op het water.
  • Drink geen alcohol als je de schipper aan boord bent (niet meer dan 0,5 promille).
  • Vaar rustig en maak geen hoge golven.
  • Commercieel passagiersvervoer en feestjes op het water zijn niet toegestaan.

Meer informatie

Meer nieuws, tweets en blogs

Wat vreten deze onderwaterhooligans toch allemaal uit?! 🦞👀 We doen een proef om de Amerikaanse #rivierkreeft onder controle te krijgen. Winnie en Yannick vertellen je meer.

Toe-toe-toeter, een waterscooter?! Onze mannen scooter uit de gracht 😧 Hoe denk jij dat deze scooter in het water is beland?

Een eigen omgeving voor onze zakelijke klant

Om onze zakelijke klant goed te helpen werken we aan een zakelijke mijn-omgeving. Wat vindt de klant ervan?

Lees meer

De meterstand doorgeven, makkelijk of niet?

De meterstand doorgeven is belangrijk voor ons en voor onze klanten. Daarom moet dit makkelijk zijn. We hebben dit getest met klanten.

Lees meer