Uitleg dwangbevel waterschapsbelasting

Hebt u een dwangbevel voor waterschapsbelasting gekregen? Betaal dan direct online. En lees wat dit voor u betekent en wat u kunt doen.

Wat moet ik doen?

Betaal het dwangbevel zo snel mogelijk. Dan is er niets aan de hand. Betaal binnen 2 dagen na de ‘datum ter postbezorging’. Dat is de datum rechtsboven op het dwangbevel. Betaalt u vóór deze datum? Dan bent u altijd op tijd.

Direct betalen

 

Waarom krijg ik een dwangbevel?

U krijgt een dwangbevel als wij zien dat u uw aanslag waterschapsbelasting nog niet hebt betaalt. U krijgt dan eerst een aanmaning. Betaalt u de aanmaning niet, dan volgt het dwangbevel. Op het dwangbevel staat het bedrag dat u nog niet betaald hebt. Plus extra kosten voor het dwangbevel.

Bekijk voorbeeld dwangbevel

 

Ik heb de aanslag al betaald

Hebt u een dwangbevel gekregen terwijl u de aanmaning van uw aanslag al hebt betaald? Dat is natuurlijk vervelend. Het kan gebeuren dat u net hebt betaald toen wij het dwangbevel verstuurden. Via Mijn Waternet controleert u makkelijk of uw betaling gelukt is. Log in met uw DigiD en bekijk of u de aanmaning betaald hebt. Als dat zo is mag u het dwangbevel weggooien.

Aanslagen bekijken op Mijn Waternet

 

Wat gebeurt er als ik niet betaal?

Betaalt u het dwangbevel niet? Dan sturen we uw gegevens naar onze deurwaarder.

Lees meer over te laat betalen

 

Kan ik nog in termijnen betalen? Of een betalingsregeling aanvragen?

U bent nu te laat om nog in termijnen te betalen. Of om een betalingsregeling aan te vragen.

 

Ik heb kwijtschelding aangevraagd, maar krijg nu toch een dwangbevel

Dat kan gebeuren. U hebt dan kwijtschelding aangevraagd bij uw gemeente, maar uw gemeente heeft nog niet aan ons doorgegeven dat u kwijtschelding hebt aangevraagd. Deze situatie is natuurlijk erg vervelend. Bel ons tijdens kantooruren op 0900 9394. Dan zoeken we samen een oplossing.

Vraag en antwoord over dwangbevel